Gemeente Alken

Zitting van 10 november 2021

van 15:30 tot 16:00

 

Aanwezig: Marc Penxten, burgemeester; Cindy Vandormael, Ingrid Loix, Frank Vroonen, Peter Bollen en Pierrette Putzeys, schepenen; Pascal Giesen, algemeen directeur;

 

Overzicht punten

Zitting van 10 11 2021

 

Verslag van de vorige zitting d.d. 03.11.2021

 

Besluit

Het verslag van de vorige zitting wordt goedgekeurd.

 

 

 

Publicatiedatum: 18/11/2021
Overzicht punten

Zitting van 10 11 2021

 

Intergemeentelijk samenwerkingsverband Fluvius: mandatering van de afgevaardigde in de gewone algemene vergadering van xxx

 

Besluit

 

 

 

Publicatiedatum: 18/11/2021
Overzicht punten

Zitting van 10 11 2021

 

Betaalbaarstelling facturen

 

Besluit

Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen beslist bijgevoegde lijst met de facturen betaalbaar te stellen en geeft opdracht aan de financieel directeur om tot betaling over te gaan.

 

 

 

Publicatiedatum: 18/11/2021
Overzicht punten

Zitting van 10 11 2021

 

Gebruikersreglement GCA - tarieven GCA - materiaallijst GCA

 

Besluit

Artikel 1: De gemeenteraad heft de bestaande tarieven gc d'Erckenteel, gc Sint Jorisheem,gc Taeymans en Alkarte op.  De gemeenteraad heft het bestaande gebruikersreglement GCA op.  De gemeenteraad heft de bestaande materiaallijst op.

 

Artikel 2 : De gemeenteraad keurt het nieuwe gebruikersreglement GCA vanaf 01.01.2022 als volgt goed:

 

Gebruikersreglement gca

 

 Artikel 1: Benaming.

Tot de culturele infrastructuur behoort:

- Het gemeenschapscentrum Alken (GCA)

- Galerij Alkarte

- Het Talentenhuis

Het GCA omvat:

- gemeenschapscentrum d’ Erckenteel = GC d’ Erckenteel

- gemeenschapscentrum Sint Jorisheem = GC Sint Jorisheem

- gemeenschapscentrum Taeymans = GC Taeymans

Bij briefwisseling en affiches dient de benaming gerespecteerd te worden.

Hierna gebruikte afkortingen:

- ARAB =  Algemeen reglement arbeidsbescherming

- AREI = Algemeen reglement elektrische installatie

- Cat … =  Categorie …

- DVT =  Dienst Vrije Tijd

- GC =   Gemeenschapscentrum

- GCA =  Gemeenschapscentrum Alken

- SC =   Schepencollege

 

Artikel 2: Doel van elke locatie.

Bij de boekingen wordt zoveel mogelijk gestreefd om de activiteiten (zie kolom vetgedrukt) eigen aan de zaal te laten plaatsvinden in deze zaal.

Deze activiteiten – eigen aan de zaal – hebben voorrang. Alle andere activiteiten zijn ondergeschikt en kunnen desgewenst toegewezen worden aan een andere locatie dan gevraagd door de gebruiker/huurder.

 

GC Taeymans GC D’erckenteel GC Sint Jorisheem

 

- party’s bals…

- fuiven

- vergaderingen

- vormingsavonden

- infoavonden

- feesten: drinkfeesten

- recepties

- cursussen

- oefenavonden

- danslessen

- tentoonstellingen

- quiz

- koffietafels

 

 

Lichtbruggen – lichtconstructies- dj – muziekinstallatie -

 

Muziek – dj

 

- concerten

- toneelopvoeringen

- podiumvoorstellingen

- tentoonstellingen

- brunch

- communiefeesten

- babyborrels

- vergaderingen

- recepties

- cursussen

- vormingsavonden

- infoavonden

- oefenavonden

- danslessen

- quiz

- koffietafels

 

- brunch

- feesten:

communiefeesten, bruiloften met eten

- eetdagen

- babyborrels

- vergaderingen

- recepties

- cursussen

- vormingsavonden

- infoavonden

- oefenavonden

- danslessen

- tentoonstellingen

- quiz

- koffietafels

- .

 

Galerij Alkarte Talentenhuis

- tentoonstellingen

 - lessen tekenen, muziek, woord, instrument vanuit de gemeente Alken

 De dienst vrije tijd bepaalt de locatie voor activiteiten maximaal rekening houdende met de bovenvermelde indeling en in overleg met de gebruiker.

 

 De gemeenschapscentra zijn ingedeeld op basis van geluidsnormen (besluit van de Vlaamse Regering van 17.02.2012). De gebruiker moet de hiermee samenhangende voorwaarden strikt naleven.

 

 In de buffetzaal ( zaal achteraan)  van het gc Sint Jorisheem en in de academiezaal van gc Taeymans mag geen gebruik gemaakt worden van een discobar en/of andere soortgelijke apparaten na 22u.  Deze ruimtes dienen als buffer voor geluidsoverlast.

 

Artikel 3: Categorieën van de gebruikers.

 De zaal wordt verhuurd per categorie van gebruikers:

 Categorie A: gemeente, OCMW Alken, gemeentelijke erkende adviesraden Alken

 Categorie B: verenigingen aangesloten bij de gemeentelijke Alkense erkende adviesraden, alle onderwijsinstellingen in Alken, politieke partijen in de gemeenteraad van Alken vertegenwoordigd, kerkfabrieken Terkoest, Sint Joris en Centrum,  (1)personeel gemeente en ocmw Alken

 Categorie C: inwoners van Alken – verenigingen van Alken niet tot cat B behorend

 Categorie D: alle andere, niet tot categorie A,  B en C behorende

Opgelet ! verenigingen dienen via hun statuten aan te tonen dat zij hun maatschappelijke zetel in Alken hebben, om te kunnen behoren tot categorie C.

 

Artikel 4: Kortingsbon – goede doel – sportieve/culturele prestatie – WAK – kortingsbon bij prestatie in opdracht van gemeentebestuur

a. Kortingsbon:

Categorie B ontvangt jaarlijks een kortingsbon ter waarde van de huur van de duurste zaal voor categorie B (= fuiftarief).  Deze bon kan gedurende het komende kalenderjaar ingezet worden voor de betaling van de huurprijs voor één of meerdere activiteiten (afhankelijk van prijs zalen).

De eventueel resterende waarde kan niet overgedragen worden naar een volgend kalenderjaar alsook niet doorgegeven worden aan een andere vereniging.  

Dienst vrije tijd zal vanaf de eerste boeking deze kortingsbon automatisch afhouden, totdat het volledige bedrag werd opgebruikt, indien voldoende reservaties.

 

b. Goede doel:

Het is toegestaan voor zowel categorie B als C, om de zaal eenmaal per jaar gratis te gebruiken voor het goede doel. Het bewijs van storting, dat minstens tweemaal het huurbedrag van de gehuurde accommodatie (zowel keuken als zaal) bedraagt, dient  binnen de maand na de activiteit voorgelegd te worden. Tevens dient ook vermeld te worden ‘ met ondersteuning van de gemeente’  op uitnodiging en/of drukwerk. Indien het stortingsbewijs niet tijdig werd ingediend, wordt de factuur opgemaakt en kan er nadien geen aanpassing van factuur gebeuren.

 

c. Sportieve en culturele prestatie

Voor activiteiten ter bevordering van de culturele en/of sportieve prestaties, georganiseerd door cat C, kan de organisatie éen keer per jaar de zaal gebruiken volgens het tarief dat geldt voor categorie B.

De aanvrager kan dus enkel iemand van categorie C zijn :  een Alkenaar of een Alkense vereniging zijn.  De sportieve prestatie heeft betrekking op een Alkenaar of een Alkense vereniging (groepsniveau, ploegniveau). Tevens dient ook vermeld te worden ‘ met ondersteuning van de gemeente’ op uitnodiging en/of drukwerk.

 

 

d. WAK (week van de amateurkunsten)

Tijdens de week van de amateurkunsten zal de culturele infrastructuur in de mate van het mogelijke, vrijgehouden worden om te gebruiken in het kader van de WAK. Tijdens deze periode is het toegestaan om voor activiteiten in het kader van de WAK gratis gebruik te maken van de accommodatie.

 

e. Kortingsbon bij prestatie in opdracht van het gemeentebestuur

Categorie B die in opdracht van het gemeentebestuur een prestatie levert, ontvangt een kortingsbon voor het gebruik van de culturele accommodatie, ten bedrage van de huurprijs van de zaal en of keuken, met een max. van 30 euro.  Deze kortingsbon is 1 jaar geldig vanaf aflevering, kan niet overgedragen worden en ook niet doorgegeven worden aan een andere vereniging.

 

 

 

Artikel 5:  Aanvraag van reservatie.

 Voor inlichtingen over de culturele infrastructuur kan men terecht bij de DVT of rechtstreeks bij de toezichters. Reserveren kan bij dienst vrije tijd tijdens de openingsuren, en of online (voorkeur online.)

 

CAT B

Voor de periode september van het lopende jaar tot en met augustus van het jaar erop, is boeken mogelijk vanaf 1 februari.Voor het Hemelvaartweekend en het Pinksterweekend en de maanden juni – juli – augustus is boeken op elk moment mogelijk, maar tot max. 2 jaar op voorhand (of max. 2 jaar in de toekomst).

Jaarlijks wederkerende grote éénmalige activiteiten (vb. quiz, eetdag, concert,  toneelopvoering...) hebben voorrang.  Opgelet, de vereniging moet steeds wel de aanvraag bezorgen aan Dienst Vrije Tijd met de juiste datum.

VOORBEELD:

Vanaf 1 februari 2022 boeken voor alles van september 2022 tot en met augustus 2023.

Vanaf 1 februari 2022 boeken voor alles vanaf september 2022 tot en met augustus 2023.

 

 

CAT C

Voor de periode september van het lopende jaar tot en met

 

mei van het volgende jaar is boeken mogelijk vanaf 1 april.

Voor het Hemelvaartweekend en het Pinksterweekend en de maanden juni – juli – augustus is boeken op elk moment mogelijk, maar tot max. 2 jaar op voorhand (of max. 2 jaar in de toekomst).

VOORBEELD:

Vanaf 1 april 2022 boeken voor alles tussen september 2022 tot en met mei 2023.

Boeking voor bijvoorbeeld 23 juli 2022 kan ten alle tijden, boeking voor bijvoorbeeld 23 juli 2023 kan ook ten alle tijden, boeking voor juli 2024 kan pas in 2022, dus max. 2 jaar op voorhand!

 

 

CAT D

Voor de periode september van het lopende jaar tot en met augustus van het volgende jaar is boeken mogelijk vanaf 1 juni.

VOORBEELD:

Vanaf 1 juni 2022 boeken voor september 2022 tot en met augustus 2023.

Vanaf 1 juni 2022 boeken voor september 2022 tot en met augustus 2023.

 

 Iedere zaal, keuken, podium moet gereserveerd worden.

Bii het huren van de infrastructuur mogen enkel de zalen die in het contract werden vastgelegd gebruikt worden. Andere lokalen mogen enkel in overleg en na goedkeuring door de toezichter of DVT en mits betaling bij de afrekening gebruikt worden.

 

Een aanvraag wordt steeds bekeken in functie van organisatorische haalbaarheid. Een eventuele weigering van de huuraanvraag wordt steeds gemotiveerd.

 

 

Artikel 6: Voorrang van gebruik.

 De inrichtende overheid (= gemeentebestuur) kan ten allen tijde, bij overmacht, gebruik maken van de gemeentelijke infrastructuur. Zij is niet onderworpen aan de beperkende bepalingen van een eventueel huurcontract.

 

 

Artikel 7: Reservatie

  De reservatie gebeurt via het elektronische reservatiesysteem.  

   Weekreservaties kunnen tot uiterlijk 3 dagen voor datum vastgelegd worden,   uitgezonderd begrafeniskoffietafels.

   Weekendreservaties kunnen tot uiterlijk 8 werkdagen voor datum vastgelegd te worden.

  De huurder ontvangt een bevestiging/reservatiebewijs(bewijzen bij gebruik van meerdere zalen, keuken). Naast dit bewijs wordt ook de huurovereenkomst en het gebruikersreglement bezorgd.

Categorie C en D dient dit bevestiging/reservatiebewijs en de huurovereenkomst ondertekend terug te bezorgen binnen de 10 dagen na ontvangst. Indien de periode tussen de reservatie en de activiteit korter is dan 10 dagen, dan dient het reservatiebewijs en de huurovereenkomst uiterlijk 3 dagen voor de activiteit terug bezorgd te worden. Indien niet ingediend binnen deze termijn vervalt de reservatie.

Categorie B ondertekent de huurovereenkomst ten laatste op de dag van de activiteit zelf. Zowel het reservatiebewijs als huurovereenkomst dient niet op voorhand ondertekend terug bezorgd te worden.

  Het is ten strengste verboden om de gehuurde accommodatie onder te verhuren.

  Reservaties kunnen enkel en alleen gemaakt worden door meerderjarige personen die de Nederlandse taal machtig zijn. Minderjarigen kunnen geen reservering maken aangezien zij burgerrechterlijk niet aansprakelijk zijn

 Tenzij anders overeengekomen, starten de reservaties vanaf 09u. s’ morgens, om voldoende tijd te geven om de grondige poets te kunnen garanderen. 

 Bij activiteiten voor hetzelfde moment geldt de regel van eerste reservatie.

 Indien mogelijk zal de dienst vrije tijd een coördinerende rol spelen bij de aanvragen van reservatie.

 Alle reservaties eindigen ’s morgens om 05u. na de datum van reservatie.

Voor gc Taeymans kunnen de reservaties, op verzoek,  eindigen om 07u. Dit wil zeggen dat dan ook opgeruimd en grondig gepoetst moet zijn en iedereen de zaal moet verlaten.

 

 

 

 

Artikel 8: Annuleringen.

 Alle annuleringen moeten doorgegeven worden aan de DVT en/of aan de betrokken toezichter.   Kosten worden aangerekend ook wanneer er nog geen (ondertekend ) contract terug bezorgd werd.

 

 Opgelet:  indien er bij de annulering een nieuwe reservatie gemaakt wordt, vervalt de administratiekost. Deze kost wordt vastgelegd in de tarievenlijst.

 

a. Categorie B

 Bij annuleringen minder dan 5 dagen voor de activiteit wordt een administratiekost aangerekend.

 

b. Categorie C – D

 Bij annulering tot 8 weken voor de activiteit wordt een administratiekost aangerekend.

 

 Bij annulering tussen de 8 weken en 4 weken voor de activiteit wordt een reservatiekost aangerekend, gelijk aan de helft van de huurprijs.

 

 Bij annulering minder dan 4 weken voor de activiteit wordt een reservatiekost aangerekend, gelijk aan de volledige huurprijs.

 

c.  Algemeen

 Bij overlijden worden er geen administratiekosten/reservatiekosten aangerekend. Een attest van de begrafenisondernemer dient voorgelegd te worden.

 

 In geval van overmacht kan annulering door het gemeentebestuur en wordt de huurder op de hoogte gesteld. De huurder wordt vergoed voor de eventuele gemaakte kosten tegen voorlegging van de bewijsstukken.

 

Artikel 9: Sleutel gca.

Na ontvangst van de sleutel is de huurder verantwoordelijk voor de gebruikte lokalen. Bij verlies van een sleutel wordt een vergoeding aangerekend ten belope van de vervanging van de sleutel en / of slot (en) indien noodzakelijk.

De sleutel wordt overhandigd na het einde van de activiteit aan toezichter of gedeponeerd in de daarvoor voorziene sleutelbus.

Voor het afhalen van de sleutel dient steeds het afgesproken tijdstip gerespecteerd te worden. Bij het niet tijdig aanwezig zijn, heeft de toezichter het recht om te vertrekken.  Hij / zij zal dan zelf contact nemen met de huurder om een nieuwe afspraak te maken.

 

Artikel 10:Sluiting gca.

 Sluitingsdag

Elk gemeenschapscentrum heeft één sluitingsdag, vastgelegd door het college van burgemeester en schepenen. Afwijking mogelijk bij meerdaagse huurperiode of indien de interne organisatie het toelaat, omwille van het specifieke gebruik van de gevraagde locatie.

 

 Sluiting in juli en augustus,  tijdens de eindejaarsperiode en eventuele andere sluitingsdagen worden jaarlijks goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen.

De concrete datums worden na goedkeuring door SC via de gemeentelijke infokanalen bekend gemaakt.

 

Artikel 11: Prijzen.

Alle prijzen zijn per dag: zowel voor huur, materialen of eventuele forfaits, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

a. Prijzen drank bij contractuele verhuringen.

De gebruikers van categorie B, C  en D betalen, voor de afname van de dranken, de verkoopprijs vastgelegd door het college van burgemeester en schepenen. De verkoopprijs wordt bepaald door de aankoopprijs van de dranken door het gemeentebestuur bij de drankenleverancier verhoogd met een toeslag van 10 % op deze aankoopprijs. Op de producten van de Wereldwinkel wordt er geen toeslag berekend. Voor koffie , thee, melk ,suiker en koekje wordt vast bedrag vastgelegd (zie prijslijst).

De verkoopprijs kan door het college van burgemeester en schepenen aangepast worden na wijziging van de aankoopprijs (2 x per jaar).

 

Bij het ontbreken van herbruikbaar leeggoed, waarvoor het gemeentebestuur statiegeld betaalt, zal het statiegeld aan de huurder doorgerekend worden.

 

b. Prijzen accommodaties.

De verhuurprijzen geldig in de diverse gemeenschapscentra worden via een apart gemeenteraadsbesluit goedgekeurd. De prijzen kunnen jaarlijks aangepast worden, rekening houdende met de index.  De huurprijs bevat de vergoeding voor het normaal gebruik: lokaleninrichting, elektriciteit, verwarming, water en billijke vergoeding.

Indien een organisator in de buurt van het centrum een activiteit organiseert die goedkeuring heeft, en indien er water en /of stroom nodig is vanuit het gca, dan dient men verplicht de huur van de zaal te betalen van waaruit deze voorziening genomen wordt.

 

Artikel 12: Voorschriften inzake gebruik accommodatie.

 Vlak voor het in gebruik nemen van de gehuurde accommodatie is het verplicht om een rondgang te doen in de volledige accommodatie enerzijds wat veiligheidsaspect betreft (vb. waar bevinden zich de nooduitgangen, brandblusapparaten, telefoonlijst, telefoon,…) anderzijds op nazicht van eventuele beschadigingen.

 Wat veiligheid betreft wordt vastgelegd dat voor grotere activiteiten er minstens één persoon aanwezig moet zijn voor de opvang van de brandweer en twee voor de begeleiding van een eventuele evacuatie. De organisator duidt hiervoor de nodige personen aan.

 De huurder is persoonlijk verantwoordelijk voor het verloop van alle door hun ingerichte manifestaties in de gehuurde lokalen van het GCA en de gemeenschappelijke ruimtes ( gang, toiletten, hal).

Zij zijn persoonlijk verantwoordelijk voor het op de hoogte te stellen van het geldende reglement en veiligheidsvoorschriften bij het inschakelen van derden (vb. traiteur).

 

a. Algemene accommodatie:

Volgende specifieke richtlijnen voor het gebruik van de accommodatie zijn voorgeschreven en dienen stipt nageleefd te worden:

 

DRANK

 Alle dranken, uitgezonderd wijnen, cava, aperitieven, degustieven en koffie thee melk  moeten van het centrum worden afgenomen, o.w.v overeenkomsten afgesloten door het gemeentebestuur. Wijnen en cava kunnen, indien gewenst door de huurder, via het centrum aangekocht worden.

 De lijst van de toegelaten dranken, uitgezonderd wijnen, cava, aperitieven en degustieven (deze lijst kan aangepast worden na wijziging in het gamma dat bij de leverancier beschikbaar is en/of op basis van de verbruiksgegevens) is opgesplitst in:

o vast gamma: courante dranken die in beperkte voorraad beschikbaar in de gca.  In het vast gamma is 1 witte wijn, 1 rode wijn, 1 cava en 1 prosecco voorzien.

o variabel gamma: dranken die op uitdrukkelijk verzoek van de huurder geleverd worden in de hoeveelheid bepaald door de huurder op voorwaarde dat de bestelling minstens 1 week voor de activiteit doorgegeven wordt aan de toezichter.  Deze dranken worden aangerekend per begonnen afname-eenheid vb. per begonnen bak.

Wereldwinkelproducten behoren ook tot het variabel gamma.

 Het zelf meebrengen van dranken is beperkt tot wijnen, cava, aperitieven, degustieven, op voorwaarde dat er een forfait(zie prijslijst) betaald wordt, uitgezonderd categorie B.

o Deze forfait dient ook te worden betaald ingeval van sponsoring van de dranken(geldend voor alle categorieën behalve A).

o Koffie, thee, melk suiker koekjes, mag altijd meegebracht worden zonder betalen van forfait.

 Voor de bediening en personeel tijdens de huurperiode, is de huurder zelf verantwoordelijk.

 Dranken met alcoholpercentage van meer dan 22 % mogen niet geschonken worden (ook niet mits betaling van forfait).

 Geopende drank (flessen, tonnen, pakket koffie, thee…) wordt volledig aangerekend. Deze drank blijft in het GCA. Voor de koffie, thee mag het pakket meegenomen worden.

 De te bestellen dranken en hoeveelheid van dranken moeten minstens 1 week op voorhand besproken en doorgegeven worden met  aan de toezichter. .

 Leeggoed sorteren per soort en flessenfrigo opnieuw aanvullen zoals voorzien

 

 

POETS DOOR GEMEENTE

 De poets gebeurt 1 x per dag (’s morgens)  door het gemeentebestuur.  Bij meerdaagse huurperiode door éénzelfde huurder, is er tussen de verschillende dagen geen poets voorzien door het gemeentebestuur. Poetsmateriaal is ter beschikkking.

 

POETS DOOR HUURDER

 Tafels afvegen, vloer borstelen, etensresten verwijderen en dweilen (uitgezonderd dweilen van de houten vloer in podiumzaal in gc derckenteel, enkel borstelen).

 Keuken met nat dweilen

 Achter de toog en de verbinding tussen zaal en keuken – zaal en toog – voor de toog  met nat dweilen

 Verwarming uitschakelen, lichten doven. In het kader van de energiebesparing zullen licht en verwarming enkel branden in de lokalen die gebruikt worden en in de hal van het gemeenschapscentrum tijdens gebruik

 Meubilair schikken zoals voorgeschreven plannetjes, tenzij anders overeengekomen met de toezichter

 Het lokaal moet in oorspronkelijke staat achtergelaten worden

 Bij fuiven moet er steeds met nat gepoetst worden.

 Gaskranen, waterkranen afsluiten bij eventueel gebruik

 Opruimen en afwassen van alle materialen (glazen, borden ,tassen, vorken…)

 Reinigen van buffet

 

AFVAL

 

 Het afval (klein en groot) dient gesorteerd te worden zoals de op dat moment geldende voorschriften.  Zelf meegebrachte flessen moeten terug meegenomen worden. 

 Grof afval moet steeds terug meegenomen worden door de huurder

 

 

ALGEMEEN

 Afsluiten van de gebouwen.

 

Iedere onregelmatigheid, breuk of defect onmiddellijk schriftelijk melden aan de verantwoordelijke toezichter van het GCA of DVT.

 

b. Keukengebruik

 Materialen eigen van GCA:

 - lijst wordt op voorhand aan huurder bezorgd

 - huurder geeft tijdig de materialen (aantallen, soort)door aan de      toezichter

 - na ontvangst van deze materialen wordt het formulier door beide partijen     ondertekend.

 - de kostprijs voor het gebruik van deze materialen (porselein, bestek,   percolator…) is inbegrepen in de huurprijs van de keuken.

 Indien afwasmachine aanwezig in de keuken, is dit ook mee inbegrepen in de huurprijs.

 Materialen van de huurder zelf:

- op voorhand toelating vragen

- materialen moeten voldoen aan voorschriften van ARAB en AREI.

 Handdoekengebruik:

 Handdoeken mogen zelf meegebracht worden.  Er kunnen ook handdoeken van het gca afgenomen worden mits betaling van een vergoeding voor het wassen.

 Alle gebruikte keukenmaterialen afwassen, afdrogen en per soort leggen

 Afwassen van de vuren, tafels en stoelen.

 Toestellen zuiver maken(poetsen)  en  achterlaten in de staat zoals ze zich bevonden

 Dweilen van de vloer

 Strikt verbod vuil of vet via de aflopen te verwijderen

 Toestellen mogen niet verplaatst worden

 De vastgelegde stroomsterkte mag niet overschreden worden.

 Er mag enkel in de keuken gekookt worden.

 De nodige maatregelen moeten getroffen worden voor correct gebruik van de toestellen.

 Kapotte materialen moeten aangetoond kunnen worden en dus in het GCA blijven. Zoniet, worden deze aangerekend aan de huurder.

 Enkel materialen die niet (of onvoldoende) ter beschikking zijn in het gemeenschapscentrum, mogen,  na overleg met de toezichter,  meegebracht worden.

 Bij het serveren  van maaltijden dient steeds de keuken afgehuurd te worden, zelfs indien de maaltijden niet ter plaatse bereid worden.

 

OPGELET: De keuken wordt altijd aangerekend indien men wenst gebruik te maken van koelcel, diepvries, porselein, bestek, toestellen…. . 

Ook als er toestellen zelf worden meegebracht, wordt de keuken aangerekend.

 

c. Vast podium gc d’Erckenteel: podiumactiviteit met ondersteuning

 Alleen te gebruiken voor podiumopvoeringen

 Minstens 4 dagen tussen 2 verschillende podiumactiviteiten (o.w.v belichtingsaanpassingen…).

 Niet gebruiken als zitplaats

 Het voorste gedeelte (tot aan de gordijn) mag gebruikt worden voor het plaatsen van een discobar, lampen, boxen, voetsteunen voor lampen, tentoonstellingspanelen …

 Podiumactiviteiten steeds onder toezicht van het GCA

 Podiumondersteuning door technicus van het GCA is noodzakelijk tijdens uitvoering en algemene repetities. De technische fiche (lichtplan) moet tijdig doorgegeven worden aan de technicus (minstens 1 maand voor aanvang van activiteit). De organisator is verplicht één betalende repetitie te organiseren. Bij 2 of meer repetities wordt enkel het tarief ‘ repetitie ‘ aangerekend vanaf de 2de repetitie.

 Bediening licht- en geluidsinstallatie in regiekamer verplicht door technicus GCA.

 Technische ondersteuning apart te betalen (zie tarievenlijst).

 Aantal toegelaten personen in de regiekamer: 2

 In het kader van podiumopvoeringen zijn rookmachines toegelaten. Ook vuur-, rook, en ontploffingsmechanismen en andere ontvlambare materialen zijn toegelaten in het kader van podiumopvoeringen. Bij deze dienen de veiligheidsvoorschriften strikt nageleefd te worden. De technicus en toezichter van het gemeenschapscentrum dienen hiervan voorafgaandelijk op de hoogte gesteld te worden voor de opvoering !

 

d. Vast podium gc d’Erckenteel: podiumactiviteit zonder ondersteuning

Verenigingen van categorie B die een activiteit organiseren waar beperkt podium nodig is, in het kader van de activiteit, zal het tarief aangerekend worden afhankelijk van het gebruik: tarief technische ondersteuning of tarief repetitie.

 

e. Kinderrepetities

Verenigingen van categorie B die gebruik maken van de accommodatie voor repetities uitsluitend voor kinderen, kunnen de accommodatie gebruiken aan 50 % van de normale huurprijs van de gevraagde zaal. Deze regel kan enkel en alleen van toepassing zijn indien de repetitie uiterlijk om 21.30u.eindigt.  Opgelet: dit telt niet voor generale repetities.

 

f. Gebruik terras

 BBQ op vastgelegde plaats

 

g. Restaurantwagen

 op vastgelegde plaats

 

h. Vuurwerk

 Verboden zowel binnen als buiten

 

i. Toiletgebruik

 Toiletten kunnen enkel gebruikt worden door huurders van het gca.   Voor activiteiten die buiten het GCA plaatsvinden dient een toiletwagen / toiletunit gehuurd te worden.

 

 

 

Artikel 13: Voorschriften inzake materialen.

a. Materiaal eigen van GCA aanwezig in GCA

Volgende materialen zijn aanwezig in het GCA en kunnen gebruikt worden (mits voorafgaandelijke reservatie en eventuele betaling).

 Keukenmaterialen (zie lijst)

 Podiumelementen

 Hoge receptietafels

 Scherm

 White bord om op te schrijven (toebehoren in de mate van het mogelijke)

 Geluidsinstallatie

 Lichtinstallatie

 Bestaande lichtbruggen

 Doeken

 Beamer

  ….

 

OPGELET ! Niet alle materialen zijn aanwezig in elk centrum ! Enkel de materialen aanwezig in dat bepaald centrum kunnen daar gebruikt worden.  In uitzonderlijke gevallen kunnen grotere materialen in een ander centrum gebruikt worden.

 

OPGELET  ! Alle materialen van het gemeenschapscentrum Alken, mogen enkel en alleen in het gemeenschapscentrum gebruikt worden ! (Uitgezonderd voor categorie

A).

OPGELET! Het meubilair van de gemeenschapscentra is geen terrasmeubilair.  Het mag dus niet buiten gebruikt worden. Uitgezonderd zijn de hoge receptietafels die wel buiten gebruikt mogen worden bij het afhuren van de zaal(zalen).

 

 

OPGELET! Alle materialen dienen duidelijk op voorhand doorgegeven te worden aan de toezichter.  De materialen mogen slechts gebruikt worden waarvoor zij ook dienen (geen kaarsen in drinkglazen bijvoorbeeld). Indien de toezichter terug moet komen voor zaken die op voorhand hadden afgesproken en geregeld kunnen worden, dient 50 euro kost betaald te worden (per keer dat de toezichter terug moet komen).

 

b. Materiaal via uitleenreglement materialen

Via het uitleenreglement materialen kunnen bijkomende materialen ontleend worden.

Meer informatie in uitleenreglement materialen.

 

c. Andere materialen dan de materialen GCA

 Op voorhand bespreken met de toezichter.

 Mogen de vastgelegde stroomsterkte niet overschrijden

 Extra materialen en toestellen moeten voldoen aan de reglementaire voorschriften van ARAB, AREI, …

 Het GCA kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor diefstal of beschadigingen van materiaal dat toebehoort aan huurder/gebruiker en derden.

Opgelet ! Enkel materialen die niet of onvoldoende aanwezig zijn in het gemeenschapscentrum mogen meegebracht worden door de huurder.

 

Artikel 14: Verboden in gca.

a. Algemeen

 Meebrengen van dranken, uitgezonderd zie artikel 12 A. 

 Gebruiken van de tapinstallaties voor vaten die niet vermeld staan op de lijst van toegelaten dranken.

 Verplaatsen van versiering, kunstwerken, geluidsinstallatie, aanplakborden, en andere eigendommen van het GCA

 Strooien van poeders,  confetti, …. op de vloeren

 Gebruik van glazen bij fuiven

 Aanbrengen van spijkers, krammen, enz.…. in muren, plafonds of op meubilair

 Verhandelen en binnenbrengen van drugs

 Rolschaatsen, skaten, steppen, bestrooien van podiumzaal in gc d’Erckenteel

 Regelaars van apparatuur van het GCA te wijzigen

 Gebruik toestellen met kaarsen, …

 Steengrill, fondue, gourmet… (zowel elektrisch, met kaarsen of andere…)

 Gebruik van kooktoestellen uitgezonderd warmwaterkoker en microgolfoven, in andere lokalen dan de keuken.

 Overschrijden van vastgelegde stroomsterkte  

 Kaarsen, andere dan type drijfkaarsen en theelichtjes, kandelaars…

 Afwassen achter de togen (uitgezonderd drankmaterialen)

 Binnen brengen van dieren, zelfs aan de leiband, tenzij het gaat om een geleide hond of tenzij het gaat om een contract van dierenshows (kleinvee).

 Plaatsen van een tent, die de volledige toegang tot het GCA hindert

 Nooduitgangen, uitgangen (trappen…) en wegen die leiden naar de nooduitgangen dichtzetten: minimale vrije breedte van 1,20 m dient vrijgehouden te worden naar iedere uitgang met een enkele deur. Naar een uitgang met een dubbele deur dient steeds een vrije breedte van 2 m vrijgehouden te worden.

 Rolstoelen plaatsen zodat deze de uitgangen, nooduitgangen, wegen die leiden naar de uitgangen en nooduitgangen belemmeren. Zij moeten zo dicht mogelijk bij een uitgang gezet worden, rekening houdende met de geldende normen. 

 Te weinig vrije breedte houden tussen de geplaatste rijen stoelen: er dient steeds een minimum breedte van 1 m vrijgehouden te worden.

 Branddeuren tussen keuken en andere zalen permanent open laten staan

 Toestellen op gas /gasflessen in het GCA. Voorschriften gebruik toestellen op gas moeten strikt nageleefd worden (reglement aanwezig in GCA).

 Binnen plaatsen van springkasteel

 Vuurwerk in het gca en buiten het gca

 Gebruik van rookmachines, vuur -, rook -, en ontploffingsmechanismen en andere ontvlambare materialen in gc Sint Jorisheem en gc d’Erckenteel, uitgezonderd in gc derckenteel bij podiumgebruik zie artikel 12.

 Verplaatsen van de niet- opklapbare tafels van de zaal, naar een andere locatie (zaal, gang, hal,buiten…), tenzij in overleg met de toezichter

 Verplaatsen van stoelen van de zaal naar een andere locatie (zaal, gang, hal, buiten…), tenzij in overleg met de toezichter

 Overschrijden van toegelaten personen volgens brandverslag (aanwezig in de gca en vermeld boven elke zaal).

 

b. Brandbare materialen

De voorschriften zoals vermeld in brandweerverslag (= aanwezig in GCA) moeten strikt nageleefd worden!

Indien men, bij gebruik van deze brandbare materialen, zich niet houdt aan de vernoemde richtlijnen, geldt afstand van verhaal.     

 

Artikel 15: Toegelaten in gca.

 

 Voor het schenken van sterke dranken voor activiteiten die publiek toegankelijk zijn, moet voldaan worden aan volgende bepalingen:

-briefing rond alcoholbeleid  aan het barpersoneel

-gebruik van preventieve maatregelen : verplichte polsbandjes

-aparte toog voor verkoop van cocktails en enkel aan 18 +

-voorzien van minstens één alcoholvrije cocktail als alternatief

-alcoholpercentage gelimiteerd tot max. 20 °, per afzonderlijk gebruikt product

 Kaarsen van het type drijfkaarsen en theelichtjes (steeds in houders) mogen gebruikt worden

 Warmhoudtoestellen met water/gel (bainmaries). Opgelet bij deze toestellen met gel gelden volgende regels : geen brandbare materialen onder de gelbranders (oppassen met versiering) plaatsen, gelbranders enkel in de open lucht bijvullen en de branders moeten stabiel (liefst in een houder) staan.

 Toestellen op gas enkel buiten het centrum te gebruiken en volgens de voorschriften gebruik van apparaten op gas (opgelegd door brandweer).

 Enkele doeken zijn toegelaten vb. vlaggen. Indien men een gedeelte van een muur of de gehele muur volledig wilt bekleden, dient men een attest voor te leggen van de te gebruiken materialen. Dit attest moet aantonen dat de materialen vervaardigd werden uit brandvrij materiaal of behandeld werden met een brandvertragend middel.

 cat B : voor een wijn- en/of bierdegustatie en voor cursussen wijnen en of bieren, mogen de wijnen/bieren zelf meegebracht worden, maar niet verkocht worden (proeven en bestellen). Hiervoor dient geen forfait betaald te worden.

 Stookhuis alleen betreden in geval van nood

 Rookmachines in gc Taeymans

 

Artikel 16: Bijzondere bepalingen.

Bij het niet naleven van de geldende reglementen, mag de toezichter de politie verwittigen en kunnen de activiteiten worden stopgezet.

 

Artikel 17: Wettelijke bepalingen.

De activiteiten van huurders/gebruikers dienen te voldoen aan de normen van de Belgische wetgeving conform de reglementering Economische Zaken, belastingen, BTW en Sociale Wetgeving.

SABAM en alle andere wettelijke verplichte vergoedingen zijn ten laste van de huurder.

 

Geluidshinder en openbaar dronkenschap: Vlaremwet.

De gebruikers/huurders zijn onderworpen aan de geldende wetten inzake beteugeling van openbare dronkenschap en het handhaven van de goede zeden.

In alle zalen dient de wetgeving i.v.m geluidsnormen strikt nageleefd te worden (wetgeving en besluit SC aanwezig in het gca).

 

Politiereglement, brandweerverslagen, gr besluiten… moeten strikt nageleefd worden.

 

Artikel 18: Billijke vergoeding.

Het gemeentebestuur voldoet aan de verplichting van het betalen van billijke vergoeding. Lijst van de betaalde vergoeding per zaal bevindt zich in elk GCA. De betaling van billijke vergoeding is inbegrepen in de huurprijs. Opgelet!  Dit is niet SABAM! Sabam dient door elke huurder zelf in orde gebracht te worden.

 

 

 

Artikel 19: Internet gebruik

In alle zalen is internetverbinding voorzien. Internet is bedoeld voor vorming en info.  Voor lessenreeksen waar alle cursisten gelijktijdig internet willen gebruiken, is het  aantal beperkt tot 20 personen.

 

Artikel 20: Rookverbod.

In het GCA geldt een algemeen rookverbod.

 

Artikel 21: Sponsoring

Sponsoring is toegelaten, mits voldaan aan volgende voorwaarden:

 Voorafgaandelijke melding van sponsoring aan toezichter

 Voorleggen geldig attest ( erkende handelaar) van sponsoring

 Betalen van forfait bedrag (zie prijslijst)

 Vaten: enkel vaten behorend tot het gamma van de leverancier en passend op de tapinstallatie 

 

Artikel  22: Sorteren van afval.

De huurder dient gebruik te maken van de sorteerstraten. Grof afval moet door de huurder zelf terug mee genomen te worden.

 

Artikel 23:  Herbruikbare bekers in GC Taeymans.

Bij party’s, fuiven, feesten …. publiek toegankelijk, is het gebruik van plastic bekers verplicht. Het gebruik van de herbruikbare en recycleerbare bekers wordt aangemoedigd. Deze bekers mogen niet mee uit de zaal genomen worden. Voor concrete informatie wordt verwezen naar het uitleenreglement van deze herbruikbare bekers. (uitzondering is categorie A).

 

Artikel 24: Inzetten van toezicht bij toiletten bij fuiven/openbare evenementen

Bij fuiven, bals, party’s, feesten,… publiek toegankelijk, is het verplicht om een toiletdame of heer in te zetten.  De controle bij toiletgebruik is verplicht. Eventuele schade die vastgesteld wordt wat de toiletten betreft, zal volledig verhaald worden op de huurder, indien blijkt dat er geen toezicht gebeurde.

Ook indien gc Taeymans gebruikt wordt enkel en alleen voor het toiletgebruik, bij openbare evenementen op het Laagdorp.

 

 

Artikel 25: Verzekering.

 

 

a. Algemeen

Eigen goederen:

De gebruiker/huurder dient zelf in te staan voor de verzekering van zijn eigen goederen.

Goederen eigendom van de gemeente:

De gebruiker/huurder betaalt een huurtarief voor de zaal / keuken waarin 10 % inbegrepen is, voor de verzekering van het gebouw en inboedel.

Verdwenen materialen eigendom van het GCA, vallen niet onder deze bovengenoemde verzekering en dienen bijgevolg vergoed te worden door de gebruiker.

 

b. Brandverzekering

In de polis brandverzekering die door het gemeentebestuur werd afgesloten betreffende de verhuurde accommodatie werd een afstand van verhaal opgenomen tegenover de gebruiker, wat het risico van brandschade aan het gebouw en alles wat eigendom van de gemeente  betreft. 

 

Artikel 26: Sancties - boetes - fraude

a. Sancties en boetes

De toezichter zal ten allen tijde controle kunnen uitoefenen tijdens en na het gebruik van de accommodatie. De sancties en boetes bij het niet-respecteren van de afspraken worden bepaald op basis van de bepalingen in dit gebruikersreglement en de hiermee samenhangende documenten ‘huurtarieven GCA en ‘ materiaallijst GCA’. 

 

b. Fraude

Bij vaststellen van fraude (o.a onder andere naam reserveren of…. ) wordt de gebruiker gesanctioneerd:

categorie B zal voor de verdere afhuringen gecatalogiseerd worden volgens categorie C voor de duur van één jaar (= vanaf het moment van vaststelling).

Categorie C zal de kostprijs voor Categorie D betalen voor de huur en zal gedurende dat jaar geen gebruik meer mogen maken van de zalen.  

Categorie D betaalt het dubbele van de normale tarief waartoe zij behoort en  zal voor 2 jaar uitgesloten worden voor verdere afhuringen.

Bij niet - betaling worden, zowel voor categorie B , C en D toekomstige reservaties niet meer toegestaan, totdat de betaling van de openstaande factuur vereffend werd.

 

 

 

Artikel 27  : Facturatie

Verenigingen die meerdere malen per maand gebruik maken van de centra, kunnen ervoor kiezen om de facturen éénmaal per maand te ontvangen. 

 

Bij het niet - betalen van de factuur kan het centrum niet meer gehuurd worden, totdat de openstaande factuur met eventuele bijkomende kosten, volledig betaald werd.

 

 

Artikel 28: Betwistingen en meldingen.

 Alle betwistingen/meldingen dienen schriftelijk op het daarvoor voorziene formulier te worden overgemaakt aan de DVT, op de eerstvolgende werkdag na de activiteit die aanleiding geeft tot deze klacht. De feiten, gebeurtenissen worden zo gedetailleerd mogelijk weergegeven.

Meldingen worden genoteerd en doorgegeven aan betrokken instanties.

 Sancties kunnen opgelegd worden aan de verantwoordelijken door het college van burgemeester en schepenen op voorstel van de DVT.

Indien niet akkoord, is men vrij in beroep te gaan bij de gemeenteraad.

 Evaluatieblad wordt opgemaakt voor elke huurder waarop zaken genoteerd kunnen worden.

 

Artikel 29: Evaluatie.

Het gebruikersreglement zal in voege treden vanaf 01 januari 2022. Dit reglement zal regelmatig geëvalueerd worden

Reglement goedgekeurd in GR van 25 november 2021.

 

NOOT:

Volgende documenten hangen samen met dit reglement:

1. Huurtarieven GCA en materiaallijst GCA

2. Drankenlijst GCA (gamma Alken-Maes)

 

(1) Enkel voor eigen gebruik - reservatie mogelijk idem als Categorie C (vanaf 1 april)

 

Artikel 3 : De gemeenteraad keurt de nieuwe materiaallijst en de tarieven voor de GCA vanaf 01 januari '22 als volgt goed:

 

I. Materiaallijst

Alle prijzen zijn per dag, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

CAT B   CAT C    CAT D

1. Keukenmaterialen HuurprijsHuurprijs Huurprijs  Huurprijs

 

Koffieapparaat € 2.5   € 5   € 7,50

Enkel te betalen bij louter zaalgebruik

 

 

Handdoek per stuk € 0,50   € 1  € 1.50

Gebruik restaurantwagen/ springkasteel… op vastgelegde plaats buiten

€ 10   € 20   € 30

 

 

2. Ondersteuning GC materialen 

Huurprijs B   Huurprijs C HuurprijsD

Scherm  Gratis    € 3  € 4.5

White board  Gratis    € 4,50  € 6.75

 

 Lichtinstallatie

gc Sint Jorisheem € 5   € 10  € 15

 

Geluidsinstallatie

gc Sint Jorisheem en gc Taeymans (enkel te gebruiken voor spreker en achtergrondmuziek)

€ 5   € 10  € 15

Vaste geluidsinstallatie gc d’Erckenteel + verplichte technische ondersteuning  

€ 5   € 10  € 15

 Lichtinstallatie gc d’Erckenteel + verplichte technische ondersteuning

   € 5   € 10  € 15

 Losse geluidsinstallatie gc d’Erckenteel (enkel te gebruiken voor spreker en achtergrondmuziek)

€ 5   € 10  € 15

 Draadloze microfoon /headset

(d’Erckenteel)

€ 10   € 15  € 22.50

Volgspot + verplichte technische ondersteuning  

€ 5   € 10  € 15

Regelkast en aansluitkabel voor belichting in gc Sint Jorisheem 

€ 7,5   € 15  € 22.50

 LCD projector  (beamer)

(scherm inbegrepen)

   € 7,5   € 15  € 22.50

 

 Podiumelement

 

Volgens reglement Volgens reglement Volgens reglement

 

Forfaitprijs meebrengen dranken (wijn, cava, bieren en frisdrank) passend in gamma LDC :

Opgelet: voor categorie C geldt de forfaitprijs per productgroep

   € 30   € 75  € 112.50

 

 

II. Geluidsinstallaties

 

Opgelet: Deze installaties dienen niet om discobars of andere muziektoestellen op aan te sluiten!

Doel van deze installaties : ondersteuning sprekers, achtergrondmuziek.

 

 

III. Gratis materiaallijst

De volgende keukenmaterialen kunnen door alle gebruiksercategoriën gratis gebruikt worden, indien de keuken gehuurd wordt.  Deze lijst is niet limitatief en wordt louter indicatief medegedeeld.  De lijst kan steeds aangevuld, gewijzigd, … worden in functie van aankopen, vervangingen, …

 

Keukenmaterialen:

 

MESSEN

LEPELS

VORKEN

DESSERTMESSEN

DESSERTLEPELS

DESSERTVORKEN

KOFFIELEPELS

VISMES

VISVORK

DIEPE BORDEN

PLATTE BORDEN

DESSERTBORDEN

KOFFIETAS

ONDERTAS

SOEPTAS

WIT WIJNGLAS

ROOD WIJNGLAS

CHAMPAGNEFLUIT

CHAMPAGNECOUPE

SOEPKOM

SAUSKOM

KOFFIEPOT

MELKPOT

SUIKERPOT

INOXSCHOTEL

OVENSCHOTEL GROOT

OVENSCHOTEL KLEIN

POLLEPEL KLEIN

POLLEPEL GROOT

SCHUIMSPAAN

SNIJPLANK

TAARTSCHOTEL

TAARTSCHEP

ZEEF PLASTIEK

ZEEF METAAL

BRAADPAN

BRAADSLEDE

PLATEAU

KOOKPOT

KOOKPOT GROOT

WATERKARAF

KAARSENHOUDER

 

IV. KOSTEN

 

De administratiekost/reservatiekost  (o.a artikel 7 gebruikersreglement GCA) die voorzien is in het gebruikersreglement bij annulering van de gehuurde accommodatie in de gemeenschapscentra wordt vastgelegd op € 10 en is van toepassing vanaf het moment dat de bevestiging van de huur bezorgd wordt.

 

Bij het vaststellen van misbruik in de gemeenschapscentra, worden volgende vergoedingen opgelegd:

 

 Het vrijwillig aanrichten van schade tijdens de activiteiten:

Prijs van de herstelling + € 50 administratiekost.

 

 Kosten die voortspruiten uit de aansprakelijkheid van het onnodig opstarten van het brandalarm door vb. gebruik van vuur, rookmachines… :

Prijs kosten + € 50 administratiekost.

 

 Kosten voor het verlies van de sleutel(s): prijs kosten bijmaken sleutel en € 50 administratiekost

 

 Niet naleven van de richtlijnen van de brandweer : € 100

 

 Het niet afsluiten van een schriftelijk contract:

contractprijs + 50%

 

 het niet volledig kuisen (vloer dweilen, alles opruimen,…) van de keuken: € 100

 

 het niet volledig kuisen (= borstelen, tafels afvegen, buffet reinigen) en opruimen (= wegzetten leeggoed, tafels en stoelen terug volgens plan) van een lokaal: Feestzaal Sint Jorisheem - grote zaal Taeymans - podiumzaal d’Erckenteel: € 250 per zaal

 

 het niet volledig kuisen (= borstelen, tafels afvegen,buffet reinigen) en opruimen (= alles terug zetten volgens plannetjes, leeggoed terugzetten…) van buffetzaal en leeszaal Sint Jorisheem - foyer en leeszaal d’Erckenteel - receptiezaal, balkon en lokalen onder in GC Taeymans: € 150 per zaal

 

 

 het niet goed afwassen – afdrogen en opruimen van de porselein, bestekken, glazen (keukenmaterialen) etc.: € 25 per begonnen schijf van 100 stuks.

 

 het niet achterlaten van de toestellen in de staat zoals ze zich bevonden:

€ 100

 

 het meebrengen en aanbieden voor consumptie van meegebrachte

niet- alcoholische dranken, versnaperingen die normaal ter beschikking kunnen gesteld worden door het  GCA: € 125 boete + 30% van de aankoopprijs die de gemeente betaalt voor deze goederen.

 

 Het meebrengen en aanbieden voor consumptie van meegebrachte alcoholische dranken zonder voorafgaandelijke melding op het reservatiebewijs of de huurovereenkomst: € 125 boete + 30 % van de aankoopprijs die de gemeente betaalt voor deze goederen

 

 Het overschrijden van de vastgelegde stroomsterkte :

Eventuele kosten van schade en € 50 boete

 

 Het niet goed toepassen van de voorschriften inzake sorteren : € 75

 

 

 Voor alle niet opgesomde misbruiken wordt bij het niet naleven van het gebruikersreglement € 50  vergoeding aangerekend.

 

 

*Het afwasmachine bevindt zich in de keukens en kan enkel gebruikt worden, indien de keuken gehuurd wordt.  Het  kan niet apart gehuurd worden. 

 

 

Artikel 4 : De gemeenteraad keurt de nieuwe tarieven voor de keuken en voor categorie D als volgt goed:

 

 

Prijzen d'Erckenteel (in €) - Categorie B: Verenigingen, ... (*)                                 

Zaal  Tijdslot     

  9-12u    13-17u 1 8-5u  9-5u                 

Podiumzaal 15,00  15,00  30,00  60,00                 

Foyer  7,50  7,50  15,00  30,00                                Vergaderzaal              5,00                            5,00                            10,00                            20,00                                                                     

keuken 25,00  25,00  50,00  75,00                   Kookles                                                        25,00

 

Tarief opbouw weekdagen (enkel voor zalen, niet voor keuken), mogelijk vanaf 18u dag ervoor.: 1/4de van de huurprijs.

Tarief opbouw weekend (enkel voor zalen, niet voor keuken), mogelijk vanaf 13u. dag ervoor : 1/4de van de huurprijs

Meerdaagse huurperiode: vanaf 2de dag van de activiteit: helft van de zaalprijs                              Op zaterdag en zondag kan enkel van 09-17u. of van 09-05u. of van 13- 05u. gehuurd worden.                                                        

 

Prijzen d'Erckenteel (in €) - Categorie C: inwoners van Alken - verenigingen niet tot Cat B behorend                                                                     

Zaal  Tijdslot        

  9-12u  13-17u  18-5u  9-5u                 

Podiumzaal 37,50  37,50  75,00  150,00                 

Foyer  18,75  18,75  37,50  75,00                 

Vergaderzaal 12,50  12,50  25,00  50,00                 

Keuken  75,00  75,00  150,00  225,00    

Keukengebruik voor koffietafels   90,00      

Kookles    75 ,00    

Tarief opbouw weekdagen (enkel voor zalen, niet voor keuken), mogelijk vanaf 18u dag ervoor.: 1/2de van de huurprijs.

Tarief opbouw weekend (enkel voor zalen, niet voor keuken), mogelijk vanaf 13u. dag ervoor : 1/2de van de huurprijs

Op zaterdag en zondag kan enkel van 09-17u. of van 09-05u. of van 13- 05u. gehuurd worden.                                          

 

Prijzen d'Erckenteel (in €) - Categorie D: alle andere, niet tot Cat A, B of C behorend:                                                         Zaal                            Tijdslot                                                                                                               

  9-12u  13-17u  18-5u  9-5u                 

Podiumzaal 56,25  56,25  112,50  225,00                 

Foyer  28,13  28,13  56,25  112,50                                Vergaderzaal              18,75                            18,75                            37,50                            75,00                                                                     

Keuken 112,50  112,50  225,00  337,50                                Keukengebruik voor koffietafels              135,00                                                                     

Kookles    112,50      

Op zaterdag en zondag kan enkel van 09-17u. of van 09-05u. of van 13- 05u. gehuurd worden.             

 

                                                                                                             

Gebruik podium d'Erckenteel: Categorie B: Verenigingen, .. (*)                               

Zonder technische ondersteuning 5,00€ per tijdslot (9u-12, 13-17u of 18u-5u)                              Bij podiumopvoeringen, verplichte ondersteuning              60,00€ (technische ondersteuning, licht en                             geluid inbegrepen)                                         

Bij repetities met podiumlicht 30,00€ (technische ondersteuning, licht en                  geluid inbegrepen)                                                                     

Opbouw max. 3 weken voor podiumactiviteit per dag 3,50€, uitgezonderd    sluitingsdagen                                                                     

Technische ondersteuning    10,00€ per uur                                                                                                                                                                           

Gebruik podium d'Erckenteel: Categorie C: inwoners van Alken - verenigingen niet tot cat. B behorend                                                                     

Zonder technische ondersteuning 12,50€ per tijdslot (9u-12u, 13-17u of                 18u-5u)                                                                                   

Bij podiumopvoeringen, verplichte ondersteuning 150,00€ (licht en geluid inbegrepen) +                                                                                                                               verplichte betaling technicus                                                                                                               

Bij repetities met podiumlicht   75,00€ (licht en geluid inbegrepen) +                                                                                                                  verplichte betaling technicus                                          Opbouw max. 3 weken voor podiumactiviteit              niet beschikbaar                                                                     

Technische ondersteuning   25,00€ per uur     

Opmerking: categorie B heeft voorrang bij podiumactiviteiten                                                                                                                                                                           

 

Gebruik podium d'Erckenteel: Categorie D : alle andere niet tot Cat A - B -C behorend                             

Zonder technische ondersteuning 18,75€ per tijdslot (9u-12u, 13-17u of                 18u-5u)                                                                                   

Bij podiumopvoeringen, verplichte ondersteuning 225,00€ (licht en geluid inbegrepen) +                                                                                                                               verplichte betaling technicus                                                                                                               

Bij repetities met podiumlicht   112,50€ (licht en geluid inbegrepen) +                              verplichte betaling technicus                                         

Opbouw max. 3 weken voor podiumactiviteit  niet beschikbaar                              

Technische ondersteuning   37,50€ per uur     

 

 

Opmerking: categorie B heeft voorrang bij podiumactiviteiten  

 

 

 

Prijzen St.-Jorisheem (in €) - Categorie B: Verenigingen, .. (*)    

Zaal    Tijdslot       

9-12u  13u-17u 18-5u  9-5u                             

Grote feestzaal  10,00  10,00  20,00  40,00                              Vergaderzaal met toog              5,00                            5,00                            10,00                            20,00                                         

Vergaderzaal zonder toog 5,00  5,00  10,00  20,00               

Kleine feestzaal         

Vergaderzaal met toog+Vergaderzaal zonder toog 

8,75  8,75  17,50  35,00               

Buffetzaal   7,50  7,50  15,00  30,00               

Keuken   25,00  25,00  50,00  75,00

Kookles    25 euro                                                                                                                                                               

Tarief opbouw weekdagen (enkel voor zalen, niet voor keuken), mogelijk vanaf 18u dag ervoor.: 1/4de van de huurprijs.

Tarief opbouw weekend (enkel voor zalen, niet voor keuken), mogelijk vanaf 13u. dag ervoor : 1/4de van de huurprijs

Meerdaagse huurperiode: vanaf 2de dag van de activiteit: helft van de zaalprijs                              Op zaterdag en zondag kan enkel van 09-17u. of van 09-05u. of van 13- 05u. gehuurd worden.                                                        

 

          

Prijzen St.-Jorisheem (in €) - Categorie C : inwoners van Alken - verenigingen niet tot Cat B behorend                                                                     

  Zaal    Tijdslot                                 

    9-12u  13-17u  18-5u  9-5u               

Grote feestzaal  25,00  25,00  50,00  100,00               

Vergaderzaal met toog 12,50  12,50  25,00  50,00                             

Vergaderzaal zonder toog 12,50  12,50  25,00  50,00                             

Kleine feestzaal                       

Vergaderzaal met toog+Vergaderzaal zonder toog 

21,25  21,25  42,50  85,00               

Buffetzaal   18,75  18,75  37,50  75,00                              Keuken                                          75,00                            75,00                            150,00                            225,00

Keukengebruik voor koffietafels   90,00      

Kookles      75,00                                                                                                                                  

Tarief opbouw weekdagen (enkel voor zalen, niet voor keuken), mogelijk vanaf 18u dag ervoor.: 1/2de van de huurprijs.

Tarief opbouw weekend (enkel voor zalen, niet voor keuken), mogelijk vanaf 13u. dag ervoor : 1/2de van de huurprijs

Op zaterdag en zondag kan enkel van 09-17u. of van 09-05u. of van 13- 05u. gehuurd worden.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

 

 

 

Prijzen St.-Jorisheem (in €) - Categorie D : alle andere, niet tot Cat A, B of C behorend

  Zaal    Tijdslot                                 

    9-12u  13-17u  18-5u  9-5u               

Grote feestzaal  37,50  37,50  75,00  150,00               

Vergaderzaal met toog 18,75  18,75  37,50  75,00                             

Vergaderzaal zonder toog 18,75  18,75  37,50  75,00                             

Kleine feestzaal                       

Vergaderzaal met toog+Vergaderzaal zonder toog 

31,88  31,88  63,75  127,50               

Buffetzaal   28,13  28,13  56,25  112,50                              Keuken                                          125,00                            125,00                            250,00                            375,00

Keukengebruik voor koffietafels 125,00 125,00  125,00  /

Kookles    150,00 150,00  150,00  /                                                                                                                               

Op zaterdag en zondag kan enkel van 09-17u. of van 09-05u. of van 13- 05u. gehuurd worden.                                                                                                                                                                                                                  

 

 

Prijzen Taeymans (in €) - Categorie B: Verenigingen, .. (*)                   Zaal                            Tijdslot                                                                                                               

9-12u  13-17u 18-5u  9-5u  fuif   

Grote zaal 22,50  22,50  45,00  90,00  180,00               

Academiezaal 7,50  7,50  15,00  30,00  /                             

Receptiezaal 7,50  7,50  15,00  30,00  /                              Vergaderzaal              2,50                            2,50                            5,00                            10,00                            /                                                       

    

           

Tarief opbouw weekdagen (enkel voor zalen, niet voor keuken), mogelijk vanaf 18u dag ervoor.: 1/4de van de huurprijs.

Tarief opbouw weekend (enkel voor zalen, niet voor keuken), mogelijk vanaf 13u. dag ervoor : 1/4de van de huurprijs

Meerdaagse huurperiode: vanaf 2de dag van de activiteit: helft van de zaalprijs                              Op zaterdag kan enkel van 09-17u. of van 09-05u. of van 13- 05u. gehuurd worden.                                                                                                                                           

Voor een organisatie met een specifieke werking voor mensen met een beperking, geldt voor het gebruik van de grote zaal het tarief van de academiezaal, indien er max. 80  aanwezigen zijn.                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Prijzen Taeymans (in €) - Categorie C:inwoners van Alken - verenigingen van Alken niet tot categorie  B behorend:                                                                      

Zaal   Tijdslot         

   9-12u  13-17u 18-5u  9-5u   fuif                            

Grote zaal  56,25  56,25  112,50 225,00 450,00  

Academiezaal  18,75  18,75  37,50  75,00  /                            

Receptiezaal  18,75  18,75  37,50  75,00  /                            

Vergaderzaal  6,25  6,25  12,50  25,00  /                            

                                                                                 

           

Tarief opbouw weekdagen (enkel voor zalen, niet voor keuken), mogelijk vanaf 18u dag ervoor.: 1/2de van de huurprijs.

Tarief opbouw weekend (enkel voor zalen, niet voor keuken), mogelijk vanaf 13u. dag ervoor : 1/2de van de huurprijs

Op zaterdag kan enkel van 09-17u. of van 09-05u. of van 13- 05u. gehuurd worden.                                                                                                                                                                                       

 

 

Voor een organisatie met een specifieke werking voor mensen met een beperking, geldt voor het gebruik van de grote zaal het tarief van de academiezaal, indien er max. 80  aanwezigen zijn.                                                                                                                                            

 

 

Prijzen Taeymans (in €) - Categorie D :alle andere, niet tot Cat A, B of C behorend

 

Zaal   Tijdslot         

   9-12u  13-17u  18-5u  9-5u  fuif                            

Grote zaal  84,38  84,38  168,75  337,50  675,00              

Academiezaal  28,13  28,13  56,25  112,50  /                            

Receptiezaal  28,13  28,13  56,25  112,50  /                            

Vergaderzaal  9,38  9,38  18,75  37,50  /                            

                                                                                 

           

Op zaterdag kan enkel van 09-17u. of van 09-05u. of van 13- 05u. gehuurd worden.                                                                                                                                                                         

Voor een organisatie met een specifieke werking voor mensen met een beperking, geldt voor het gebruik van de grote zaal het tarief van de academiezaal, indien er max. 80  aanwezigen zijn.                                                                                                                                            

 

 

 

Galerij Alkarte

Categorie B: Verenigingen, .. (*)                                    Per week                                          € 125,00                                                                                                                             

Per 3 weken   € 250,00

         

Categorie C: inwoners van Alken en verenigingen van Alken niet tot categorie B behorend:

Per week   € 325,00                                  

Per 3 weken   € 625,00 

 

Categorie D:  alle anderen niet tot cat A , B , C behorend:

Per week   € 487,50                                  

Per 3 weken   € 937,50 

 

        

                         

Leden van een kunstvereniging die erkend is, kunnen ook aan het tarief van cat b gebruik maken van de galerij.  Opgelet: bewijs van lidmaatschap moet voorgelegd worden.                                          

 

  

 

 

 

 

(*) Categorie B: verenigingen aangesloten bij de gemeentelijke Alkense erkende adviesraden, alle onderwijsinstellingen in Alken, politieke partijen in de gemeenteraad van Alken vertegenwoordigd, kerkfabrieken Terkoest, Sint Joris en Centrum, personeel gemeente en ocmw Alken                                                                                                                                            

          

(**) Categorie C: inwoners van Alken – verenigingen van Alken niet tot cat B behorend. Opgelet ! verenigingen in cat C, dienen via hun statuten aan te tonen dat zij hun maatschappelijke zetel in Alken hebben, om te kunnen behoren tot categorie C.                                                                                                                                           

(***) Categorie D: alle andere, niet tot categorie A,  B en C behorende                                                                                                    

          

 

 

Kortingen           

a. Kortingsbon           

Categorie B ontvangt jaarlijks een kortingsbon ter waarde van de huur van de duurste zaal voor categorie B (= fuiftarief).  Deze bon kan gedurende het komende kalenderjaar ingezet worden voor de betaling van de huurprijs voor één of meerdere activiteiten (afhankelijk van prijs zalen). De eventueel resterende waarde kan niet overgedragen worden naar een volgend kalenderjaar alsook niet doorgegeven worden aan een andere vereniging.                                         

 

b. Goede doel           

Het is toegestaan voor zowel categorie B als C, om de zaal eenmaal per jaar gratis te gebruiken voor het goede doel. Het bewijs van storting, dat minstens tweemaal het huurbedrag van de gehuurde accommodatie (zowel keuken als zaal) bedraagt, dient voorgelegd te worden. Tevens dient ook vermeld te worden ‘ met ondersteuning van de gemeente’ op uitnodiging en of drukwerk. Indien het stortingsbewijs niet tijdig werd ingediend, wordt de factuur opgemaakt en kan er nadien geen aanpassing van factuur gebeuren.                                                                                                                                                         

c. Sportieve en culturele prestatie

 

Voor activiteiten ter bevordering van de culturele en/of sportieve prestaties, georganiseerd door cat C, kan de organisatie éen keer per jaar de zaal gebruiken volgens het tarief dat geldt voor categorie B.

De aanvrager kan dus enkel iemand van Categorie C zijn: een Alkenaar of een Alkense vereniging zijn.  De sportieve prestatie heeft betrekking op een Alkenaar of een Alkense vereniging (groepsniveau, ploegniveau). Tevens dient ook vermeld te worden ' met ondersteuning van de gemeente ' op uitnodigingen en of drukwerk.

 

d. WAK (week van de amateurkunsten)                     Tijdens de week van de amateurkunsten zal de culturele infrastructuur in de mate van het mogelijke, vrijgehouden worden om te gebruiken in het kader van de WAK. Tijdens deze periode is het toegestaan om voor activiteiten in het kader van de WAK, gratis gebruik te maken van de accommodatie.

 

e. Kortingsbon bij prestatie in opdracht van het gemeentebestuur                  Categorie B die in opdracht van het gemeentebestuur een prestatie levert, ontvangt een kortingsbon voor het gebruik van de culturele accommodatie, ten bedrage van de huurprijs van de zaal en of keuken, met een max. van 30 euro.  Deze kortingsbon is 1 jaar geldig vanaf aflevering, kan niet overgedragen worden en ook niet doorgegeven worden aan een andere vereniging.                                                                                                               

 

 

 

Publicatiedatum: 18/11/2021
Overzicht punten

Zitting van 10 11 2021

 

Gras- en kunstgrascheques

 

Besluit

Het college van burgemeester en schepenen wijst de grascheques en kunstgrascheques voor het dienstjaar 2021 volgens het geldende reglement (€ 990,- per grasterrein en € 1250 per kunstgrasterrein) voor het maaien en onderhouden van de voetbalterreinen, toe aan de respectievelijke clubs, als volgt :

 

Sportclub

Aantal terreinen

Toegekend

F.C. Alken velden Terkoest

3

€ 2.970

F.C. Alken kunstgrasveld Langveld

1

€ 1.250

F.C. Alken velden St-Joris

2

€ 1.980

Atletiekclub Alken

1

€ 990

TOTAAL

 

€ 7.190

 

De nodige kredieten zijn voorzien onder de sleutel MJP001351.

 

 

 

Publicatiedatum: 18/11/2021
Overzicht punten

Zitting van 10 11 2021

 

Openluchtbar Chiro Mikado 20 november 2021

 

Besluit

Het college van burgemeester en schepenen geeft de toelating aan Chiro Mikado voor de organisatie van een openluchtbar aan de lokalen van Chiro Mikado op zaterdag 20 november 2021 vanaf 20u. Het evenement moet ten laatste eindigen om 2u00. Zij dienen zich tevens te houden aan de op dat moment geldende coronamaatregelen alsook het systeem van CST toepassen volgens de maatregelen vastgelegd in het besluit van de burgemeester van 28 oktober 2021.

Tenslotte krijgen zij toelating voor het schenken van sterke dranken op voorwaarde dat:

          Zij het verdelen van de polsbandjes, die de leeftijdscategorieën -16, +16 en +18 onderscheiden en het toepassen van het systeem ervan correct en nauwgezet doen.

          Dat een meerderjarig persoon toezicht houdt op het schenken van sterke dranken aan de juiste leeftijdscategorie.

 

 

 

Publicatiedatum: 18/11/2021
Overzicht punten

Zitting van 10 11 2021

 

Subsidieverdeling Jeugd sport cultuur 2021

 

Besluit

Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen keurt de subsidieverdeling voor de sportverenigingenvoor het werkjaar 2020 - 2021, als volgt goed:

Atletiekclub Alken    € 4 480,26

Badmintonclub Drive De Alk   € 327,41 

BBC Alken     € 1 308,03 

Cristal Jeval Alken    € 4 379,22 

Curve Bowls Club De Alk    € 523,31

De schalkse hondenvrienden   € 718,89 

FC Alken     € 1 735,44 

Fietsclub Cristal Alken   € 372,63 

Imkersvereniging Bij-zonder   € 101,00

Imkersbond de vlijtige bestuivers  € 149,91

Jujutsuclub Musashi Alken   € 690,85 

Neerhof De alk    € 64,56 

Okra Sport      € 442,90 

Petanqueclub Terkoest   € 413,29 

Recreas Alken     € 773,86 

Rijvereniging manege Allius     286,94 

Schuttersgilde Sint-Sebastiaan Alken   393,99 

Step On It       272,93 

Taekwondo Chingu Alken    € 959,97 

Tafeltennisclub TTC Alken     213,19 

Tennisclub de alk      1 372,48 

Turnkring Alken      6 657,78 

Vissersclub De snoek      485,09

Vissersclub vriendenkring Terkoest    261,71 

Vogelkring de sijs      313,86 

Wielertoerisme Alken (WTA)   € 110,02

Zaalvoetbal ZVK Alken   € 804,48

Deze subsidies kunnen betaald worden van de sleutel in het MJP 001350 zoals voorzien in het meerjarenplan.

Artikel 2 : Het college van burgemeester en schepenen keurt de subsidieverdeling voor de jeugdverenigingen  voor het werkjaar 2020-2021, als volgt goed:

Speelpleinwerking            840,00 

KSA Alken-centrum       3 215,12 

Scouts & Gidsen       € 4 584,88 

Chiro Jokadi        €3 069,86 

Chiro Mikado       € 2 088,12 

Chiro Joento        € 4 203,88 

Jeugdharmonie  € 1 106,38 

JH De Molen       € 2 891,76

Deze subsidies kunnen betaald worden van de sleutel in het MJP 001370 zoals voorzien in het meerjarenplan.

Artikel 3 : Het college van burgemeester en schepenen keurt de subsidieverdeling voor de cultuurverenigingen voor het werkjaar 2020-2021, als volgt goed:

Oudervereniging 't Laantje                  € 251,00 

Davidsfonds                    € 468,33

Landelijke Gilde                   € 376,27 

Femma                    € 306,51

Vzw Rozenkranswijk                   201,54 

Dansclub Volentis                  € 261,10 

VZW Hakkeveldkermis                   € 241,12

Leo club Haspengouw                 € 209,38

Il Grappolo                   € 270,57 

Vaw Bottelaers                  € 267,79

Vriendenkring de Plein               € 206,25 

Vief                     € 261,00 

Pasar                   € 210,40 

Vrij Kreatief                    € 237,30 

ACV                    € 245,35 

Amarylliskoor                    € 414,13 

Circolo Italiano Sud Limburgio             € 322,36 

Curieus Alken                    € 189,30 

Oudervereniging De Basis                 € 202,14 

Dolce Canto                    € 494,62 

Geschied-Oudheidkundige kring             € 292,07 

KVG                    € 376,90 

Ferm Alken centrum                  € 365,37 

Ferm St-Joris                     € 412,41 

Ferm Terkoest                    € 390,34 

Markant                    € 325,49 

Sint Aldegondiskoor                   € 296,79 

Natuurpunt Alken                   € 247,23 

Neos                     € 291,96 

Okra 55+                    € 440,96 

Oudervereniging St-Joris                 € 130,48 

Ouderv schommelbootje                 € 165,95 

St-Joriskoor                   € 387,07 

St-Vincentius                   € 341,08 

Terkoester Ouderraad                  € 256,05 

Terkoester Kinderkoor                  384,01 

Toneel Open doek                  € 387,27 

Toneelvrienden St-Joris                  € 377,56 

Vrije vrouwen Alken                   € 167,47 

Walk Aktief FV                   € 239,22 

VOSOG                    € 241,67 

Samana centrum                € 294,25

Samana Terkoest                   € 267,88

Samana St-Joris                  € 297,41 

Dansclub Animo                  € 344,47 

Unizo                     € 179,79 

Lions Club                     € 74,76 

Gezinsbond                     € 74,76

Jeugdtoneel Circus Citroen   € 354,16 

Vzw De Ton                   € 206,10 

The gold fever coutnry dancers € 243,26 

KREA                    € 249,54 

Bridgeclub                   € 174,39 

Cv De Boedha's                  € 115,63 

Alkense accordeonvereniging € 213,61 

 Deze subsidies kunnen betaald worden van de sleutel in het MJP 001343 zoals voorzien in het meerjarenplan.

 

Artikel 4 : Het college van burgemeester en schepenen keurt de uitbetaling van de nominatieve toelagen zoals voorzien in het meerjarenplan , voor de volgende verenigingen goed:

Kon. Harmonie Sint Aloysius:  € 1400

Rode Kruis    € 620

Vov     € 744

Kvlv Kortenbos   € 25 

De bedragen zijn voorzien voor deze verenigingen in het meerjarenplan onder de sleutels MJP 1344 en 1412.                                                     

Artikel 5 : Het college van burgemeester en schepenen keurt de subsidieverdeling voor de Alkense scholen - tutti Frutti - voor het schooljaar 2020-2021, als volgt goed:

Basisschool De Kleine Reus Terkoest   318

Vrije Basisschool Sint-Joris      654.74

Vrije Basischool 't Laantje     433.15

't Schommelbootje      229.90

Wonderwijs       427

Gemeentelijke Basisschool De Basis           € 437,21

De bedragen zijn voorzien in het meerjarenplan onder de sleutel MJP 1402.

 

 

 

Publicatiedatum: 18/11/2021
Overzicht punten

Zitting van 10 11 2021

 

VIsit Limburg 2022

 

Besluit

Artikel 1:

Het college van burgemeester en schepenen is akkoord met het voorstel van Visit Limburg om  te participeren in de catalogus 2022 met:

- het onlinepakket: wandelgebied van de maand: Mombeekvallei in juni 2022: € 550 + 21% 

  BTW.

- de fietslus met Kortessem en Wellen: € € 7700 : 3 is € 3074 voor Alken + 21% BTW

- het basispakket Visit Limburg: € 0.25 per inwoner

 

Artikel 2:  het college van burgemeester en schepenen is akkoord om bijkomend terug de fietslus in Alken te promoten in de brochure Fietsen in en om Limburg 2022: € 540 voor 500 exemplaren. De budget is voorzien in MJP 1254, 1256 en 1253.

 

 

 

Publicatiedatum: 18/11/2021
Overzicht punten

Zitting van 10 11 2021

 

Samenwerkingsovereenkomst - Horizont VZW (Rap Op Stap)

 

Besluit

 

 

 

Publicatiedatum: 18/11/2021
Overzicht punten

Zitting van 10 11 2021

 

Verslag werkgroep Alken Valley algemeen

 

Besluit

 

 

 

Publicatiedatum: 18/11/2021
Overzicht punten

Zitting van 10 11 2021

 

Omgevingsvergunning 548 - Carlo Gysens namens Scholengroep GO! Next AV gevestigd te Armand Hertzstraat 2 te 3500 Hasselt. Het betreft een aanvraag over: het plaatsen van 2 luifels. De aanvraag heeft betrekking op een terrein, gelegen Hameestraat 11, kadastraal bekend: (afd. 2) sectie F 765 W3.

 

Besluit

BIJGEVOLG BESLIST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN IN DE ZITTING VAN 10/11/2021 HET VOLGENDE:

 

1. De aanvraag ingediend door Carlo Gysens namens Scholengroep GO! Next AV gevestigd te Armand Hertzstraat 2 te 3500 Hasselt, het plaatsen van 2 luifels, gelegen Hameestraat 11, kadastraal bekend: (afd. 2) sectie F 765 W3 voorwaardelijk te vergunnen.

 

2. Er worden volgende voorwaarden en/of lasten opgelegd:

          De algemene en bijzondere voorwaarden zoals gesteld in het advies van Fluvius d.d. 08.10.2021 met ref. 0000290232 dienen opgevolgd te worden.

          Het advies van de brandweerzone Zuid-West Limburg d.d. 26.09.2021 met ref. HA-67-035-002 dient strikt nageleefd te worden.

          Het advies van de dienst Waterlopen en domeinen, provincie Limburg d.d. 29.10.2021 met ref. 2021N087347-2021-1469 dient nageleefd te worden.

 

Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, nodig als uitvoering van andere regelgevingen.

 

Verval van de omgevingsvergunning – uittreksel uit het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning

 

Artikel 99. § 1. De omgevingsvergunning vervalt van rechtswege in elk van de volgende gevallen:

1° als de verwezenlijking van de vergunde stedenbouwkundige handelingen niet wordt gestart binnen de twee jaar na het verlenen van de definitieve omgevingsvergunning;

2° als het uitvoeren van de vergunde stedenbouwkundige handelingen meer dan drie opeenvolgende jaren wordt onderbroken;

3° als de vergunde gebouwen niet winddicht zijn binnen drie jaar na de aanvang van de vergunde stedenbouwkundige handelingen;

4° als de exploitatie van de vergunde activiteit of inrichting niet binnen vijf jaar na het verlenen van de definitieve omgevingsvergunning aanvangt.

 

Als de omgevingsvergunning uitdrukkelijk melding maakt van de verschillende fasen van het bouwproject, worden de termijnen van twee of drie jaar, vermeld in het eerste lid, gerekend per fase. Voor de tweede fase en de volgende fasen worden de termijnen van verval bijgevolg gerekend vanaf de aanvangsdatum van de fase in kwestie.

 

§ 2. De omgevingsvergunning voor de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit vervalt van rechtswege in elk van de volgende gevallen:

1° als de exploitatie van de vergunde activiteit of inrichting meer dan vijf opeenvolgende jaren wordt onderbroken;

2° als de ingedeelde inrichting vernield is wegens brand of ontploffing veroorzaakt ten gevolge van de exploitatie;

3° als de exploitatie op vrijwillige basis volledig en definitief wordt stopgezet overeenkomstig de voorwaarden en de regels, vermeld in het decreet van 9 maart 2001 tot regeling van de vrijwillige, volledige en definitieve stopzetting van de productie van alle dierlijke mest, afkomstig van een of meerdere diersoorten, en de uitvoeringsbesluiten ervan. De Vlaamse Regering kan nadere regels bepalen voor de inkennisstelling van de stopzetting.

 

§ 3. Als de gevallen, vermeld in paragraaf 1, betrekking hebben op een gedeelte van het bouwproject, vervalt de omgevingsvergunning alleen voor het niet-afgewerkte gedeelte van een bouwproject. Een gedeelte is eerst afgewerkt als het, in voorkomend geval na de sloping van de niet-afgewerkte gedeelten, kan worden beschouwd als een afzonderlijke constructie die voldoet aan de bouwfysische vereisten.

 

Als de gevallen, vermeld in paragraaf 1 of 2, alleen betrekking hebben op een gedeelte van de exploitatie van de ingedeelde inrichting of activiteit, vervalt de omgevingsvergunning alleen voor dat gedeelte.

 

Artikel 100. De omgevingsvergunning blijft onverkort geldig als de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit van een project door een wijziging van de indelingslijst van klasse 1 naar klasse 2 overgaat of omgekeerd.

 

In geval de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit van een project door een wijziging van de indelingslijst van klasse 1 of 2 naar klasse 3 overgaat, geldt de vergunning als aktename en blijven de bijzondere voorwaarden gelden.

 

Artikel 101. De termijnen van twee, drie of vijf jaar, vermeld in artikel 99, worden geschorst zolang een beroep tot vernietiging van de omgevingsvergunning aanhangig is bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen, overeenkomstig hoofdstuk 9 behoudens indien de vergunde handelingen in strijd zijn met een vóór de definitieve uitspraak van de Raad van kracht geworden ruimtelijk uitvoeringsplan. In dat laatste geval blijft het eventuele recht op planschadevergoeding desalniettemin behouden. 

 

De termijnen van twee of drie jaar, vermeld in artikel 99, worden geschorst tijdens het uitvoeren van de archeologische opgraving, omschreven in de bekrachtigde archeologienota overeenkomstig artikel 5.4.8 van het Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013 en in de bekrachtigde nota overeenkomstig artikel 5.4.16 van het Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013, met een maximumtermijn van een jaar vanaf de aanvangsdatum van de archeologische opgraving. 

 

De termijnen van twee of drie jaar, vermeld in artikel 99, worden geschorst tijdens het uitvoeren van de bodemsaneringswerken van een bodemsaneringsproject waarvoor de OVAM overeenkomstig artikel 50, § 1, van het Bodemdecreet van 27 oktober 2006 een conformiteitsattest heeft afgeleverd, met een maximumtermijn van drie jaar vanaf de aanvangsdatum van de bodemsaneringswerken. 

 

De termijnen van twee of drie jaar, vermeld in artikel 99, worden geschorst zolang een bekrachtigd stakingsbevel, zoals vermeld in titel VI, niet wordt ingetrokken, hetzij niet wordt opgeheven bij een in kracht van gewijsde gegane beslissing. De schorsing eindigt van rechtswege wanneer geen opheffing van het stakingsbevel wordt gevorderd of geen intrekking wordt gedaan binnen een termijn van twee jaar vanaf de bekrachtiging van het stakingsbevel.

 

Beroepsmogelijkheden – uittreksel uit het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning

 

Artikel 52. De Vlaamse Regering is bevoegd in laatste administratieve aanleg voor beroepen tegen uitdrukkelijke of stilzwijgende beslissingen van de deputatie in eerste administratieve aanleg.

 

De deputatie is voor haar ambtsgebied bevoegd in laatste administratieve aanleg voor beroepen tegen uitdrukkelijke of stilzwijgende beslissingen van het college van burgemeester en schepenen in eerste administratieve aanleg.

 

Artikel 53. Het beroep kan worden ingesteld door:

1° de vergunningsaanvrager, de vergunninghouder of de exploitant;

2° het betrokken publiek;

3° de leidend ambtenaar van de adviesinstanties of bij zijn afwezigheid zijn gemachtigde als de adviesinstantie tijdig advies heeft verstrekt of als aan hem ten onrechte niet om advies werd verzocht;

4° het college van burgemeester en schepenen als het tijdig advies heeft verstrekt of als het ten onrechte niet om advies werd verzocht;

5° de leidend ambtenaar van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie of bij zijn afwezigheid zijn gemachtigde;

6° de leidend ambtenaar van het Departement Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed of bij zijn afwezigheid zijn gemachtigde.

 

Artikel 54. Het beroep wordt op straffe van onontvankelijkheid ingesteld binnen een termijn van dertig dagen die ingaat:

1° de dag na de datum van de betekening van de bestreden beslissing voor die personen of instanties aan wie de beslissing betekend wordt;

2° de dag na het verstrijken van de beslissingstermijn als de omgevingsvergunning in eerste administratieve aanleg stilzwijgend geweigerd wordt;

3° de dag na de eerste dag van de aanplakking van de bestreden beslissing in de overige gevallen.

 

Artikel 55. Het beroep schorst de uitvoering van de bestreden beslissing tot de dag na de datum van de betekening van de beslissing in laatste administratieve aanleg.

 

In afwijking van het eerste lid werkt het beroep niet schorsend ten aanzien van:

1° de vergunning voor de verdere exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit waarvoor ten minste twaalf maanden voor de einddatum van de omgevingsvergunning een vergunningsaanvraag is ingediend;

2° de vergunning voor de exploitatie na een proefperiode als vermeld in artikel 69;

3° de vergunning voor de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit die vergunningsplichtig is geworden door aanvulling of wijziging van de indelingslijst.

 

Artikel 56. Het beroep wordt op straffe van onontvankelijkheid per beveiligde zending ingesteld bij de bevoegde overheid, vermeld in artikel 52.

 

Degene die het beroep instelt, bezorgt op straffe van onontvankelijkheid gelijktijdig en per beveiligde zending een afschrift van het beroepschrift aan:

1° de vergunningsaanvrager behalve als hij zelf het beroep instelt;

2° de deputatie als die in eerste administratieve aanleg de beslissing heeft genomen;

3° het college van burgemeester en schepenen behalve als het zelf het beroep instelt.

 

De Vlaamse Regering bepaalt de bewijsstukken die bij het beroep moeten worden gevoegd opdat het op ontvankelijke wijze wordt ingesteld.

 

Artikel 57. De bevoegde overheid, vermeld in artikel 52, of de door haar gemachtigde ambtenaar onderzoekt het beroep op zijn ontvankelijkheid en volledigheid.

 

Als niet alle stukken als vermeld in artikel 56, derde lid, bij het beroep zijn gevoegd, kan de bevoegde overheid of de door haar gemachtigde ambtenaar de beroepsindiener per beveiligde zending vragen om binnen een termijn van veertien dagen die ingaat de dag na de verzending van het vervolledigingsverzoek, de ontbrekende gegevens of documenten aan het beroep toe te voegen.

 

Als de beroepsindiener nalaat de ontbrekende gegevens of documenten binnen de termijn, vermeld in het tweede lid, aan het beroep toe te voegen, wordt het beroep als onvolledig beschouwd.

 

Beroepsmogelijkheden – regeling van het besluit van de Vlaamse Regering decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning

 

Het beroepschrift bevat op straffe van onontvankelijkheid:

1° de naam, de hoedanigheid en het adres van de beroepsindiener;

2° de identificatie van de bestreden beslissing en van het onroerend goed, de inrichting of exploitatie die het voorwerp uitmaakt van die beslissing;

3° als het beroep wordt ingesteld door een lid van het betrokken publiek:

a) een omschrijving van de gevolgen die hij ingevolge de bestreden beslissing ondervindt of waarschijnlijk ondervindt;

b) het belang dat hij heeft bij de besluitvorming over de afgifte of bijstelling van een omgevingsvergunning of van vergunningsvoorwaarden;

4° de redenen waarom het beroep wordt ingesteld.

 

Het beroepsdossier bevat de volgende bewijsstukken:

1° in voorkomend geval, een bewijs van betaling van de dossiertaks;

2° de overtuigingsstukken die de beroepsindiener nodig acht;

3° in voorkomend geval, een inventaris van de overtuigingsstukken, vermeld in punt 2°.

 

Als de bewijsstukken, vermeld in het tweede lid, ontbreken, kan hieraan verholpen worden overeenkomstig artikel 57, tweede lid, van het decreet van 25 april 2014.

 

Het beroepsdossier wordt ingediend met een analoge of een digitale zending.

 

Het bevoegde bestuur kan bij de beroepsindiener, de vergunningsaanvrager of de overheid die in eerste administratieve aanleg bevoegd is, alle beschikbare informatie en documenten opvragen die nuttig zijn voor het dossier.

 

De beroepsindiener geeft, op straffe van verval, uitdrukkelijk in zijn beroepschrift aan of hij gehoord wil worden.

 

Als de vergunningsaanvrager gehoord wil worden, brengt hij het bevoegde bestuur daarvan uitdrukkelijk op de hoogte met een beveiligde zending uiterlijk vijftien dagen nadat hij een afschrift van het beroepschrift als vermeld in artikel 56 van het decreet van 25 april 2014, heeft ontvangen, op voorwaarde dat hij niet de beroepsindiener is.

 

Mededeling

 

Deze gegevens kunnen worden opgeslagen in een of meer bestanden. Die bestanden kunnen zich bevinden bij de gemeente, waar u de aanvraag hebt ingediend, bij de provincie, en ook bij de Vlaamse administratie, bevoegd voor de omgevingsvergunning. Ze worden gebruikt voor de behandeling van uw dossier. Ze kunnen ook gebruikt worden voor het opmaken van statistieken en voor wetenschappelijke doeleinden. U hebt het recht om uw gegevens in deze bestanden in te kijken en zo nodig de verbetering ervan aan te vragen.

 

 

 

Publicatiedatum: 18/11/2021
Overzicht punten

Zitting van 10 11 2021

 

parkeerverordening aanpassing

 

Besluit

Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen keurt de nieuwe parkeerverordening goed.

Artikel 2: Het college van burgemeester en schepenen is akkoord met het opstarten van de procedure tot vaststelling van de nieuwe stedenbouwkundige verordening rond parkeren.

 

 

 

Publicatiedatum: 18/11/2021
Overzicht punten

Zitting van 10 11 2021

 

V674 - Toepassen administratieve lus

 

Besluit

Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen keurt de toepassing van de administratieve lus goed voor de omgevignsvergunningaanvraag OMV_2021162896 ingediend voor het verkavelen van 1 lot open bebouwing, gelegen aan de Bulsstraat 83, kadastraal gekend als Afd. 2, sie E nr 172A en 175C.

 

 

 

Publicatiedatum: 18/11/2021
Overzicht punten

Zitting van 10 11 2021

 

Beroep definitieve vaststelling rooilijn Hameestraat

 

Besluit

 

 

 

Publicatiedatum: 18/11/2021
Overzicht punten

Zitting van 10 11 2021

 

Definitieve vaststelling RUP Sport- en recreatievelden

 

Besluit

 

 

 

Publicatiedatum: 18/11/2021
Overzicht punten

Zitting van 10 11 2021

 

Werken Sassenbroekstraat. Werfinspectieverslag 13 van 26/10/2021

 

Besluit

 

 

 

Publicatiedatum: 18/11/2021
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.