Gemeente Alken

Zitting van 07 juli 2021

van 15:30 tot 16:00

 

Aanwezig: Marc Penxten, burgemeester; Cindy Vandormael, Ingrid Loix, Frank Vroonen, Peter Bollen en Pierrette Putzeys, schepenen; Pascal Giesen, algemeen directeur;

 

Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Verslag van de vorige zitting d.d. 30.06.2021

 

Besluit

Het verslag van de vorige zitting wordt goedgekeurd.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Afsprakennota pilootproject 'Activeringscoach'

 

Besluit

Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen gaat principieel akkoord met het realiseren van een bovenlokaal activeringsbeleid i.s.m. de projectvereniging 'Wijk-werken Haspengouw' en keurt de onderstaande afsprakennota goed.

 

Afsprakennota pilootproject ‘Activeringscoach’

 

Deze overeenkomst wordt gesloten tussen de projectvereniging ‘Wijk-werken Haspengouw’, voorzitter Pascal Monette,

en het lokaal bestuur van Alken, vertegenwoordigd door algemeen directeur Pascal Giesen en burgemeester Marc Penxten.

Onderwerp van de overeenkomst: afspraken omtrent het inschakelen van een activeringscoach

in het kader van het bovenlokaal activeringsbeleid in Haspengouw.

 

1. Context

De interlokale projectvereniging ‘wijk-werken Haspengouw’ werd in eerste instantie opgestart als organisator van het wijk-werken in 8 gemeenten (Sint-Truiden, Gingelom, Nieuwerkerken, Heers, Alken, Borgloon, Wellen, Kortessem). Vervolgens werd ook de erkenning voor de ‘regierol sociale economie’ toegekend door het Vlaamse departement voor Werk en Sociale Economie.

De raad van bestuur van de projectvereniging besliste in 2020 om tevens middelen te investeren in een bovenlokaal activeringsbeleid, om de kansen op tewerkstelling voor leefloongerechtigden in de regio te verhogen. De lokale besturen verleenden elk hun principiële akkoorden (Sint-Truiden op 5/2/2021).

Deze extra investering resulteert in de aanwerving van een voltijdse activeringscoach om de trajectbegeleiders van de OCMW’s te ondersteunen in hun prospectie bij potentiële werkgevers en bij het matchen tussen leefloongerechtigden en de werkplek.

Deze (voorlopig tijdelijke) bijkomende ondersteuning voor de sociale diensten op vlak van de werkgeversbenadering is louter flankerend en vervangt geenszins de begeleidende rol van de maatschappelijk assistenten en trajectbegeleiders.

2. Doelstelling

Door het inschakelen van een extra activeringscoach in de regio Haspengouw:

- wordt de activering van werkzoekende OCMW-cliënten gestimuleerd en worden minstens 10 tewerkstellingen via OCMW-TWE gerealiseerd per jaar voor de regio Haspengouw

- wordt de benadering van de werkgevers in de regio versterkt

- wordt het team van trajectbegeleiders ondersteund inzake werkgeversbenadering

Om dit resultaat te behalen zal de activeringscoach tijd investeren in:

-  jobhunting: vacatures zoeken, bedrijven en werkgeversverenigingen bezoeken, diverse platformen voor lokale bedrijven opvolgen, communicatiemiddelen ontwikkelen (folder, website, …), contacten leggen met de diensten voor lokale economie, …

- Jobmatching: dossiers bespreken met de trajectbegeleiders, overleggen in teamverband, informatiesessies organiseren, opleidingsbehoeften onderzoeken, …

 

3. Communicatie

Interne communicatie:

De activeringscoach en de coördinator van de projectvereniging brengen verslag uit aan de stuurgroep, en aan de raad van bestuur. De lokale besturen worden op de hoogte via het jaarverslag van de projectvereniging.

Externe communicatie:

De website www.activeringscoach.be met emailadres @activeringscoach.be worden aangemaakt.

Bestaande communicatiekanalen worden zoveel mogelijk gebruikt (VDAB, Sociaal Huis, OCMW’s, lokale besturen).

Er wordt een korte infotekst aangeleverd voor gebruik in infobladen en op de websites van de lokale besturen.

4. Opleiding

Zowel voor de activeringscoach als voor de trajectbegeleiders van de sociale diensten van de acht aangesloten lokale besturen wordt een gespecialiseerde opleiding ‘werkgeversbenadering’ voorzien. Dit omvat een volledige dag opleiding en 3 opeenvolgende intervisiemomenten.

Mogelijks bijkomende opleidingsbehoeften worden verzameld door de coördinator en aan de stuurgroep voorgelegd ter goedkeuring.

5. Overleg

De stuurgroep van de projectvereniging ‘wijk-werken Haspengouw’ volgt het samenwerkingsverband op bovenlokaal niveau op via de stuurgroepvergaderingen (4 à 5 keer per jaar). Deze stuurgroepleden informeren elk de eigen verantwoordelijke van de sociale dienst van hun gemeente.

Overleg tussen de trajectbegeleiders van de sociale diensten van de acht deelnemende lokale besturen, en de activeringscoach en de coördinator, gebeurt minstens 3 keer per jaar. Mogelijks kan dit aansluitend op het reeds bestaande overleg met VDAB (intensieve dienstverlening en de OCMW-trajectbegeleiders).

De activeringscoach werkt dagelijks samen met de coördinator, en neemt deel aan het intern teamoverleg (wijk-werk-bemiddelaars en coördinator).

Verder is uiteraard regelmatig contact tussen de activeringscoach en de betreffende trajectbegeleider, in functie en op het niveau van de cliënt, vanzelfsprekend.

6. Administratie

De lokale besturen dienen kenbaar te maken welke administratieve taken zij willen/kunnen laten uitvoeren door de activeringscoach en welke zij zelf opnemen. De activeringscoach legt deze afspraken schriftelijk vast in een addendum bij deze afsprakennota. Ze kunnen variëren van gemeente tot gemeente, telkens rekening houdend met de voorschriften rond privacywetgeving en de regelgeving TWE-OCMW.

7. Dagelijkse coördinatie

Indien blijkt uit de dagelijkse werking dat bepaalde afspraken best gewijzigd worden om de samenwerking te verbeteren, wordt dit voorgesteld aan de coördinator die de stuurgroep informeert op het eerstvolgende overleg, of via mail indien dringend.

De dagelijkse opvolging ligt bij de coördinator.

8. Duur, evaluatie, beëindiging

De overeenkomst wordt gesloten voor de duur van 1 jaar, gelijk gesteld aan de (voorlopig bepaalde) duur van de arbeidsovereenkomst van de aan te werven coach. Drie maanden voor het verstrijken van deze termijn zal de stuurgroep de samenwerking evalueren, en wordt ze hetzij stilzwijgend verlengd bij een positieve evaluatie, hetzij beëindigd bij een negatieve evaluatie.

De overeenkomst kan door elk lokaal bestuur apart, op elk moment en éénzijdig worden beëindigd, mits een opzegperiode van drie maanden.

De projectvereniging ‘Wijk-werken Haspengouw’ is de werkgever van de activeringscoach.

9. Kosten

Alle kosten verbonden aan het inschakelen van de activeringscoach zijn voor de rekening van de projectvereniging ‘wijk-werken Haspengouw’ (personeelskosten, werkingskosten, overhead, verplaatsingen, …). Ze worden opgenomen in de begroting van de projectvereniging.

De acht lokale besturen van de projectvereniging ‘wijk-werken Haspengouw’ leveren geen financiële inbreng.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Mandatering lokale regisseurs voor overleg met VDAB over de lokale samenwerkingsakkoorden.

 

Besluit

Artikel 1: Het college beslist om lokale regisseurs te mandateren voor overleg met de VDAB.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Alken Valley: omschrijving functies toekomstig Molengebouw. Principiële goedkeuring.

 

Besluit

Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen is principieel akkoord met de omschrijving van de functies en behoeften van het nieuw Molencomplex rekening houdend met het feit dat deze omschrijving richtinggevend is en de functies eventueel indien nodig gecombineerd kunnen worden. Vanzelfsprekend zal de ontwerper rekening moeten houden met het RUP.

Artikel 2: De functieomschrijving en behoeften van het nieuw Molengebouw is als volgt:

1. FUNCTIE JEUGDHUIS

• Grotere ruimte zonder obstakel : ± 100 m² (de afmeting van huidige Jeugdhuisruimte is 84m²)

• Bergruimte: ± 40 m².

• Hoger plafond (nu normaal hoogte plafond)

• Het Jeugdhuis heeft momenteel een repetitieruimte + bureel  (11 m²) + garage + drankberging + een klein zaaltje (voor stockage sterke drank / kerstboom). Men wil graag de oppervlakte kunnen behouden zodat de zaken kunnen gedaan worden die enkel tot het Jeugdhuis behoren. Oppervlaktes waar zij momenteel over beschikken: 15 m² berging- 24m² vergaderlokaal – 11m² bureel – 19m² berging – jeugdhuis zelf 84 m² en 20 m² (drankvoorraad).

• Apart repetitielokaal:  ± 24 m²

• Eigen aparte toiletten: kunnen wel gedeeld worden met de fuifzaal. Of twee toiletten enkel

   te  openen door jeugdhuis (huidige toiletten 12 m²)

• Bij voorkeur huisvesting Jeugdhuis op gelijkvloers (Indien gelijkvloers niet kan dan moet

   er een lift voorzien worden)

• Aparte ingang voor bezoekers Jeugdhuis en bezoekers fuifzaal/ zalencomplex

• Aparte toog voor Jeugdhuis

• Een overdekt terras

• Toog in het nieuwe gebouw zelfde uitzicht als huidige toog. Of bijvoorbeeld stenen hergebruiken, … . Huidige elementen verwerken in nieuwe gebouw.

• Aparte berging – aparte koeling gescheiden van de fuifzaal.

 

 

2. CULTURELE FUNCTIE (Vergaderingen – fuiven)

Aantal zalen:

• 1 fuifzaal die voldoende groot moet zijn: ± 209m². (huidige fuifzaal kan 900 bezoekers aan).De huidige fuifzaal heeft een verdieping. De oppervlakte van de zaal beneden is 145 m². De oppervlakte van de zaal boven is 64 m². Totaal 209m²

• 2 Lokalen minstens voor 15 a 20 personen : ± 50 m² per lokaal

• 1 Lokaal van 50 -100 personen (vergelijkbaar academiezaal) : ±110 m²

Minimum voorzieningen in de zalen:

• Wifi voldoende sterk

• Beamer

• Geluidsinstallatie

• Goed geïsoleerd

• Ventilatie

• Afwasmogelijkheid van gebruik van tassen/glazen

• Vensters in de lokalen

• Voldoende stopcontacten (koelkast)

Voor de fuifzaal extra nodig:

• Koelingen vanuit de berging bij te vullen

• Aparte koeling dan Jeugdhuis

• Ventilatie

• Goed geïsoleerd

• Warm water aan de toog.

• Fuifzaal gelijkvloers.

• Sanitair: Voldoende en kwalitatieve toiletten (min 5 damestoiletten + 2 herentoiletten en 4 piscines). 

• Voldoende grote toog , tenzij er meerdere togen voorzien kunnen worden (minsten 2 tapkranen)

• Nieuwe lichtere podiumelementen.

• Deftige mechanismen om het licht te installeren. Vb. vaste trussconstructie

  Onderhoudsvriendelijke muren – 1m tot 1,5m afwasbaar.

• Goede stroomvoorzieningen – voldoende stopcontacten 

• Een keuken / kitchenette (afwasmogelijkheden, beperkt maken van snacks)

• Chromecast. Een lange HDMI-kabel. Vast systeem met een geluidsmeter.

• Digitale mogelijkheden om sponsors te kunnen laten zien

• Genoeg drijfkrachtpunten

• Mogelijkheid om delen van de zaal af te sluiten (zaal kunnen vergroten, verkleinen afhankelijk van aantal bezoekers)..

• Industriële afwasmachine om bekers af te wassen

• Nadenken over de mogelijkheid voor een buitenomgeving, binnen de fuif omheining, (BV. Voor of achter het gebouw) waardoor binnen = binnen beter te controleren is. (Minder overlast in alken centrum)

• Centraal punt om het licht te bedienen (

• Goede septische put, zodat gemeentelijke toiletwagen kan aansluiten.

 

Bergruimte /drankvoorraad

• Drankvoorraad voor de zalen voorzien op gelijkvloers (dus drankenberging gelijkvloers)

• Aparte drankenberging voor Jeugdhuis- zalencomplex- en toeristische functie

 

3. TOERISTISCHE FUNCTIE

• Mogelijkheid tot brasserie – dus volwaardige keuken nodig  in combinatie met drankpunt /verkooppunt snoep, ijs, drank voor bezoekers speeltuin en betalende attracties

• Terras grenzend aan speeltuin – publiek toegankelijk

• Binnenruimte voor organisatie verjaardagsfeestjes bij slecht weer (kan één van de vergaderzalen zijn die hiervoor gebruikt worden , zie culturele functie). Ruimte voor minstens 20 kinderen: ±50 m²

• Bergruimte voor meubilair terras dat buitenstaat en opgeruimd moet worden

• Voorraadruimte (bergruimte) om verkoopartikelen te plaatsen (drank, snoep)

• Voldoende diepvriezers/ koelkasten (stockage ijs) en ruimte om die te kunnen plaatsen

• Voldoende stopcontacten

• Sterke wifi – mogelijkheid tot toegang tot gemeentelijk systeem

• Bancontact mogelijkheid

• Sanitair – kindertoiletten

• Ruimte voor plaatsen gratis toeristisch foldermateriaal (waar iedereen aan kan, niet enkel de bezoeker van het drankpunt)

 

4. EDUCATIEVE FUNCTIE

• Educatief leslokaal 25 personen : lokaal ±50 m²

• Inkomruimte voor ontvangst scholen/klassen / groepen

• Beamer

• Geluidsinstallatie

• Verduisterbaar

• Digitaal bord

• Meubilair verplaatsbaar

• Grenzend aan molenrad (werkend)

• Drijfkracht (installatie bakoven)

• Verkooppunt (winkeltje) streekproducten

 

Belangrijke opmerking.

De afmetingen in deze omschrijving zijn richtinggevend  en de functies kunnen eventueel indien nodig gecombineerd worden. Vanzelfsprekend zal de ontwerper rekening moeten houden met het RUP.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Gebiedsgerichte ontwikkeling Alken. Syntheserapport marktonderzoek

 

Besluit

Artikel 1: Goedkeuring wordt verleend aan het syntheserapport van het marktonderzoek van het project "gebiedsgerichte ontwikkeling te Alken" zoals voorzien in het marktonderzoeksdossier en wordt overgemaakt aan de deelnemende projectontwikkelaars conform de afspraken gemaakt in het marktonderzoeksdossier .

Artikel 2: Goedkeuring wordt verleend om het project "gebiedsgerichte ontwikkeling te Alken" het Molencomplex, de site Taeymans met de voorliggende kapelanijen en het rijkswachtgebouw te combineren in een publiek-private samenwerking (PPS); waarbij zowel gc Taeymans én de voorliggende kapelanijen die gezamenlijk 1 site/project vormen als het Rijkswachtgebouw eerst recht van opstal verleend zal worden met vervolgens verkoop

Artikel 3:  Goedkeuring wordt verleend aan de omschrijving van de toekomstige functies en behoeften van het nieuw Molencomplex zoals principieel goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen in zitting van 7 juli 2021 rekening houdend met het feit dat deze omschrijving richtinggevend is en de functies eventueel gecombineerd kunnen worden.

Vanzelfsprekend dient rekening gehouden met het RUP.

Deze richtinggevende functies zullen opgenomen worden in het bestek traject-begeleiding PPS.

Artikel 4: Goedkeuring wordt verleend om het voorstel van traject-begeleiding aan te stellen voor het opstellen van een PPS uit te werken en voor te leggen aan de gemeenteraad en de nodige gelden die voorzien moeten worden om de uitvoering te kunnen realiseren.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Relighting sporthal 2 De Alk. Goedkeuring definiiteve oplevering

 

Besluit

Artikel 1: De opdracht “Relighting sporthal 2 "De Alk"” wordt definitief opgeleverd.

Artikel 2: De borgtocht nr. 5017/81801-00254-44 (Borgstellingskas: BNP Paribas Fortis) van € 4.360,00 mag worden vrijgegeven.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Werken Sassenbroekstraat werfverslag nr. 14 d.d. 28.06.2021 en werfinspectieverslag nr. 5 d.d. 25/06/2021. Kennisname.

 

Besluit

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Betaalbaarstelling facturen

 

Besluit

Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen beslist bijgevoegde lijst met de facturen betaalbaar te stellen en geeft opdracht aan de financieel directeur om tot betaling over te gaan.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Openverklaring één voltijdse functie voor omgevingsambtenaar/diensthoofd (B4-B5) in te vullen via bevordering.

 

Besluit

Artikel 1:  Er wordt overgegaan tot de openverklaring van de voltijdse functie van contractuele omgevingsambtenaar/diensthoofd niveau B (B4-B5).

Deze functie kan ingevuld worden via bevordering.

 

Artikel 2: de kandidaten voor deze functie dienen aan de hierna bepaalde toelatingsvoorwaarden te voldoen:

1° de burgerlijke en politieke rechten genieten

2° medisch geschikt zijn voor de uit te oefenen functie

3° gedrag vertonen dat in overeenstemming is met de eisen van de functie waarvoor gesolliciteerd wordt

4° bijzondere voorwaarden voor bevorderingskandidaten:

- vast benoemd zijn of contractueel aangesteld zijn na het doorlopen van een volledige aanwervingsprocedure

- 5 jaar dienstanciënniteit in niveau B (B1-B3) of 5 jaar dienstanciënniteit in niveau C (C4-C5)

- gunstig resultaat bij laatste helikoptergesprek

5° slagen voor de vergelijkende bevorderingsproeven

 

Artikel 3: Examenprogramma:

1. Mondelinge proef :

In deze uitgebreide mondelinge proef kunnen volgende items aan bod komen:

- organisatievermogen

- probleemoplossend vermogen

- motivatie

- algemene kennis

2. Schriftelijke proef :

in deze proef kunnen volgende items aan bod komen :

- rapportering over een onderwerp dat verband houdt met de functie

- case-studie in functie van de dienst : de kandidaat wordt geconfronteerd met één of meerdere probleemsituaties die zich tijdens de uitoefening van de functie kunnen voordoen; de totale context van de problematiek wordt uitgebreid geschetst, waarna de kandidaat tracht een oplossing uit te werken

- postbakoefening

- kennis van de werking van het gemeentebestuur en van de wetgeving in functie van de dienst

 

De jury legt autonoom de inhoud van elke proef en de puntenverdeling vast.

Om geslaagd te zijn voor het examen, moet de kandidaat 60 % van de punten behalen op de mondelinge proef en 60 % op de schriftelijke proef.

 

Artikel 4 De samenstelling van de examenjury wordt gedelegeerd naar de algemeen directeur.

 

Artikel 5: Aan alle externe juryleden wordt een vergoeding toegekend van € 50 per prestatie van een halve dag (4u.) en € 25 per begonnen prestatie van 2u., alsook een kilometervergoeding voor verplaatsingsonkosten.

 

Artikel 6: De uiterste inschrijvingsdatum voor de kandidaturen wordt vastgelegd op 25/07/2021.

 

Artikel 7: Alle personeelsleden van gemeente en OCMW die in aanmerking komen voor de bevordering worden persoonlijk via mail op de hoogte gebracht van deze vacature.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Openverklaring logistiek medewerker GC.

 

Besluit

Artikel 1: Er wordt overgegaan tot de openverklaring van een voltijdse functie van contractuele logistiek medewerker DVT (D1-D3).

Deze functie worden in eerste instantie ingevuld via interne/externe personeelsmobiliteit (IPM/EPM).

Indien er geen of onvoldoende kandidaten zijn voor deze procedure, dan zal deze functie voor onbepaalde worden ingevuld vanuit de bestaande werfreserve voor logistiek medewerkers.

Indien er ook vanuit de werfreserve geen geschikte kandidaat naar voor komt dan zal deze functie voor onbepaalde worden ingevuld via een aanwervingsprocedure.

Er wordt dan een bijkomende  wervingsreserve voor twee jaar aangelegd voor de functie van contractuele logistiek medewerker DVT.

Deze vacatures staan ook open voor personen met een beperking.

 

Artikel 2: De kandidaten  voor de IPM/EPM dienen aan de hierna bepaalde toelatingsvoorwaarden te voldoen:

Algemene toelatingsvoorwaarden:

1° de vast aangestelde statutaire personeelsleden die aan de voorwaarden voldoen, ongeacht hun administratieve toestand;

2° de contractuele personeelsleden als ze aan een van de volgende criteria beantwoorden:

- ze zijn na 1 januari 2008 aangesteld na een aanwervings- en selectieprocedure als vermeld in hoofdstuk II van de rechtspositieregeling;

- ze zijn voor 1 januari 2008 aangesteld na een externe bekendmaking van de vacature en een gelijkwaardige selectieprocedure als van toepassing op vacatures in statutaire betrekkingen;

3° ten minste 2 jaar graadanciënniteit hebben in de graad van de functie waarvoor gekandideerd wordt;

4° een gunstig resultaat gekregen hebben voor het laatste helikoptergesprek;

5° voldoen aan de competentievereisten die vastgesteld zijn in de functiebeschrijving;

.

Artikel 3: Gestructureerd interview.

Enkel de kandidaten die aan de algemene toelatingsvoorwaarden voldoen, mogen deelnemen aan het gestructureerd interview. Hiervoor dienen zij de beoordeling geschikt te krijgen.

Dit gestructureerd interview is gebaseerd op :

- de competentievereisten, afgeleid uit de functiebeschrijving voor de vacante functie

- een vooraf door de kandidaten ingevuld CV-formulier

- het laatste helikoptergesprek van de kandidaat.

De selectiecommissie formuleert op basis van het interview een conclusie over de geschiktheid of de ongeschiktheid van de kandidaten en stelt een rangorde van geschikt

bevonden kandidaten voor.

 

Artikel 4: De selectiecommissie wordt in een later besluit van de algemeen directeur vastgesteld.

 

Artikel 5: Deze openverklaring wordt per e-mail bekend gemaakt aan al de personeelsleden van gemeentebestuur en OCMW die, op basis van de algemene toelatingsvoorwaarden, in aanmerking komen om deel te nemen aan deze selectieproef.

 

Artikel 6: De uiterste inschrijvingsdatum voor deelname aan de IPM/EPM is 25/07/2021.

 

Artikel 7: De kandidaten vanuit de werfreserve worden opgeroepen voor een bijkomende mondelinge proef. 

In deze proef kunnen volgende onderdelen aan bod komen :

- bevraging rond motivatie/attitude/werkhouding

- bevraging rond flexibel werken 's avonds en in de weekends

- bevraging rond huishoudelijk reglement gemeenschapscentra

 

De jury legt autonoom de inhoud van de proef vast.

Om geslaagd te zijn voor deze bijkomende proef moet de kandidaat 60 % van de punten behalen.

 

Artikel 8: De samenstelling van de examenjury wordt gedelegeerd naar de algemeen directeur.

 

Artikel 9: de kandidaten voor de aanwervingsprocedure dienen aan de hierna bepaalde toelatingsvoorwaarden te voldoen:

1° de burgerlijke en politieke rechten genieten

2° medisch geschikt zijn voor de uit te oefenen functie

3° gedrag vertonen dat in overeenstemming is met de eisen van de functie waarvoor gesolliciteerd wordt

4° voldoen aan de vereiste over de taalkennis opgelegd door de wetten op het gebruik der talen in bestuurszaken, gecoördineerd op 18 juli 1966.

5° slagen voor de examenprocedure

6° ervaring met werken in een poetsdienst en/of als toezichter, al dan niet in openbare dienst is een pluspunt.

 

Artikel 10: Examenprogramma:

Deel 1: Preselectie : Screening op basis van sollicitatiebrief en CV:

Afhankelijk van het aantal geïnteresseerde kandidaten worden de kandidaten door de examenjury gerangschikt naar geschiktheid op basis van hun CV en kan er een preselectie gebeuren op basis van motivatiebrief en cv.

 

Deel 2 : Examen :

2.1. Praktische proef : (100 punten)

In deze praktische proef komen volgende items aan bod :

- praktische vaardigheden inzake toezicht en poets

- materiaalkennis.

2.2. Mondelinge proef : (100 punten)

In deze proef kunnen volgende onderdelen aan bod komen :

- bevraging rond motivatie/attitude/werkhouding

- bespreken praktische proef

- bevraging rond huishoudelijk reglement sporthal/gemeenschapscentra

 

De jury legt autonoom het aantal kandidaten dat mag deelnemen aan het examen, de inhoud van elke proef en de puntenverdeling vast.

Om geslaagd te zijn voor het examen, moet de kandidaat 60 % van de punten behalen op de praktische proef en 60 % op de schriftelijke proef.

 

Artikel 11: De samenstelling van de examenjury wordt gedelegeerd naar de algemeen directeur.

 

Artikel 12: De bekendmaking van de aanwervingsprocedure geschiedt via:

- De Streekkrant of Jobat (bijlage bij Het Belang Van Limburg)

- Website van de VDAB

- Gemeentelijke website

 

Artikel 13: De uiterste inschrijvingsdatum voor de aanwervingsprocedure wordt vastgelegd op minstens 16 kalenderdagen na de publicatie van de vacature.

 

Artikel 14: Aan alle externe juryleden wordt een vergoeding toegekend van € 50 per prestatie van een halve dag (4u.) en € 25 per begonnen prestatie van 2u., alsook een kilometervergoeding voor verplaatsingsonkosten.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Parkeerverbod gedeelte van de Klein-Kolmenstraat, een gedeelte van de Groenmolenstraat en en gedeelte van de Nijverheidsstraat, van  zaterdag 10 juli 2021 tot en met donderdag 9 september 2021 (verlenging bestaande maatregel)

 

Besluit

Artikel 1: Van zaterdag 10 juli 2021 tot en met donderdag 9 september 2021, elke werkdag maandag tot en met vrijdag van 8u. tot 19u.,  geldt een parkeerverbod in een gedeelte van de Klein-Kolmenstraat, in een gedeelte van de Groenmolenstraat en in een gedeelte van de Nijverheidsstraat (zie schetsen in bijlage).

Artikel 2: De borden worden wettelijk geplaatst uiterlijk 24 uren voor het ingaan van de verkeersregeling.

Artikel 3: Een afschrift van dit besluit zal worden overgemaakt aan de politie wijkteam Alken, de operationele diensten PZ kanton Borgloon, de heer Koen Vanmuysen en de technische dienst van de gemeente.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Aanvraag alternatief buurtfeest Bovenste Hulzen

 

Besluit

Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen beslist dat er geen alternatief buurtfeest toegestaan kan worden, vermits de buurtfeesten in hun vorm kunnen plaatsvinden.

De huidige bestaande reglementering betreffende buurtfeesten dient toegepast te worden.  Dat wil zeggen dat enkel voor georganiseerde buurtfeesten een tussenkomst verkregen kan worden.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Aanvraag toelating organisatie fietsen in het Land van Loon - 8 augustus '21

 

Besluit

Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen verleent de toestemming aan Landelijke Gilde Alken voor de organisatie van de fietstocht ' Fietsen in het Land van Loon op zondag 08 augustus '21.
Daarnaast wordt ook toelating verleend voor het plaatsen van publiciteitsborden langs gemeentewegen (op privéterrein).

Tot slot wordt toelating verleend om nadars te ontlenen, indien deze nog beschikbaar zijn.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Buurtfeest Hendrikstraat 28 augustus 2021

 

Besluit

Het college van burgemeester en schepenen verleent goedkeuring aan de inwoners van de Hendrikstraat om op zaterdag 28 augustus 2021 een buurtfeest vanaf 16u te organiseren. In het kader van het reglement buurt– en straatactiviteiten wordt een toelage toegekend aan het buurtfeest. Er wordt ook toelating verleend voor het opmaken van een verkeersregeling voor dit buurtfeest. De toelage kan betaald worden van actie MJP001327. Het bedrag van 250 euro zal overgemaakt worden na het indienen van de nodige bewijsstukken zoals voorgeschreven in het reglement buurt- en straatactiviteiten. Tevens dient het buurtfeest zich te houden aan de maatregelen inzake corona die opgelegd werden door de Nationale Veiligheidsraad en op het moment van het buurtfeest van toepassing zijn.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Buurtfeest O.L.Vrouwstraat 21 augustus 2021

 

Besluit

Het college van burgemeester en schepenen verleent goedkeuring aan de inwoners van de O.L.Vrouwstraat om op zaterdag 21 augustus 2021 een buurtfeest vanaf 17u30 te organiseren. In het kader van het reglement buurt– en straatactiviteiten wordt een toelage toegekend aan het buurtfeest. De toelage kan betaald worden van actie MJP001327. Het bedrag van 250 euro zal overgemaakt worden na het indienen van de nodige bewijsstukken zoals voorgeschreven in het reglement buurt- en straatactiviteiten.Tevens dient het buurtfeest zich te houden aan de maatregelen inzake corona die opgelegd werden door de Nationale Veiligheidsraad en op het moment van het buurtfeest van toepassing zijn.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Buurtfeest Ruisenburgstraat 21 augustus 2021

 

Besluit

Het college van burgemeester en schepenen verleent goedkeuring aan de inwoners van de Ruisenburgstraat om op zaterdag 21 augustus 2021 een buurtfeest vanaf 16u te organiseren. In het kader van het reglement buurt– en straatactiviteiten wordt een toelage toegekend aan het buurtfeest. De toelage kan betaald worden van actie MJP001327. Het bedrag van 250 euro zal overgemaakt worden na het indienen van de nodige bewijsstukken zoals voorgeschreven in het reglement buurt- en straatactiviteiten. Tevens dient het buurtfeest zich te houden aan de maatregelen inzake corona die opgelegd werden door de Nationale Veiligheidsraad en op het moment van het buurtfeest van toepassing zijn.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Organisatie Creadoedag 29 augustus 2021

 

Besluit

Het college van burgemeester en schepenen geeft toelating aan Ateljee Hupsakee om op zondag 29 augustus 2021 van 10u tot 17u een creadoedag te organiseren in het parkje achter parking 't Kapittel en vraagt hiervoor toelating. Tijdens de creadoedag is er een tentoonstelling, animatie met springkastelen en grimeren alsook enkele workshops voor kinderen tussen 18 maanden en 12 jaar. Er zullen 2 kleine, open partytenten (3x6m) voor de tentoonstellingen geplaatst worden. De organisatie dient de creadoedag in te richten volgens de op dat moment geldende maatregelen opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Speelpleinwerking 2021 aanpassing

 

Besluit

Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen geeft de goedkeuring om de inleefweek van speelpleinwerking te verplaatsen van zaterdag 10 juli tot zondag 11 juli met aansluitend de opbouw naar zondag 11 juli, maandag 12 juli en dinsdag 13 juli 2021 met 2 overnachtingen i.p.v. 1 met aansluitend de opbouw.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

stopzetting leesclub bibliotheek

 

Besluit

Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen beslist om de leesclub van de Alkense bibliotheek stop te zetten.

Artikel 2: Indien Alkense verenigingen een eigen leesclub wensen op te starten, zal er aan maximaal 3 verenigingen logistieke ondersteuning aangeboden worden. Deze ondersteuning zal steeds ter goedkeuring voor het college worden voorgelegd.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Verkeersregeling 12-Inch Lovers Outdoor 1 en 8 augustus 2021

 

Besluit

Artikel 1: Op zondag  1 augustus en zondag 8 augustus 2021 van 12u30 tot 22u30 wordt het verkeer in de Eikenbosweg enkel toegelaten in de richting van het Eikenbos.

Artikel 2: Op zondag 1 augustus en zondag 8 augustus 2021 van 12u30 tot 22u30 wordt het verkeer in de Grendelweg enkel toegelaten in de richting van de Laagsimsestraat.

Voor de bewoners van de Grendelweg blijft het verkeer steeds mogelijk in de beide rijrichtingen.

Artikel 3: Op zondag 1 augustus en zondag 8 augustus 2021 van 22u30 tot 23u30 verlaten de voertuigen van parking 2 de Eikenbosweg via de Pleinstraat. (zie schets). De voertuigen van parking 1 (zie schets) verlaten de parking via de Grendelweg en de Laagsimsestraat.

Artikel 4: Op zondag 1 augustus en zondag 8 augustus 2021 van 12u30 tot 23u30 is het verkeer in de Pleinstraat, tussen de Eikenbosweg en de Hoog- en Laagsimsestraat / Hameestraat enkel toegelaten in de richting van de Hoog- en Laagsimsestraat / Hameestraat.

Artikel 5: Op zondag 1 augustus en zondag 8 augustus 2021 van 12u30 tot 22u30 wordt het verkeer uitzonderlijk toegelaten door het Eikenbos, dit  alleen in de richting van de Grendelweg.

Artikel 6: Een omleiding wordt voorzien via de Laagsimsestraat, de Langveldstraat, de Simsebeekweg en de Bisschopsweyerstraat.

Artikel 7: In overleg met de Provincie Limburg wordt het fietsroutenetwerk aangepast.

Het fietsverkeer wordt verboden in de Eikenbosweg, doorheen  het Eikenbos en in de Grendelweg.  De fietsers worden omgeleid van 12u30 tot 22u30 via de Laagsimsestraat en de Pleinstraat, van 22u30 tot 23u30 via de Eikenbosweg en de Pleinstraat.

Artikel 8: Op zondag 1 en zondag 8 augustus 2021 van 12u30 tot 23u30 is een Kiss & Ridezone voorzien in de Pleinstraat, dit tussen woning nr. 100 en nr. 90.

Artikel 9: Op zondag 1 en zondag 8 augustus 2021 van 12u30 tot 23u30 geldt in de Eikenbosweg en in een gedeelte van de Pleinstraat een snelheidsbeperking tot 30 km/u. (zie schets)

Artikel 10: Op zondag 1 en zondag 8 augustus 2021 van 12u30 tot 23u30 geldt in de Eikenbosweg en in een gedeelte van de Pleinstraat een parkeerverbod aan weerszijden van de rijbaan. (zie schets)

Artikel 11: De signalisatie en aanduidingen voor de bezoekersparkings dienen door de organisator zelf voorzien en geplaatst te worden.

Artikel 11: De nodige signalisatie zal door de organisator wettelijk worden aangebracht, zoals weergegeven op de schets in bijlage, en na afloop van het evenement onmiddellijk weer verwijderd worden.

Artikel 12:  De borden parkeerverbod dienen uiterlijk 24 uren voor het ingaan van de verkeersregeling geplaatst te worden.

Artikel 13: De organisator dient 4 meter vrije doorgang te verlenen voor de hulpdiensten.

Artikel 14: De organisator is verantwoordelijk om het openbaar domein net en rein achter te laten na het evenement.

Artikel 15: Een afschrift van dit besluit zal worden overgemaakt aan de organisator,

het hoofd operationele diensten politiezone kanton Borgloon, het wijkteam Alken, de ambulancedienst Ambi-Care, de Lijn, de brandweercommandant en de technische dienst van de gemeente.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Verkeersregeling buurtfeest Hulzenveldstraat 7 augustus 2021

 

Besluit

Artikel 1: Op zaterdag 7 augustus 2021 van 10u tot 23u30 is het aangewezen om alle verkeer te verbieden in de Hulzenveldstraat. Enkel plaatselijk verkeer wordt er toegelaten.

Om de veiligheid te optimaliseren is op een gedeelte van de Hulzenveldstraat een voorrangsregel van toepassing. (zie schets)

Artikel 2: De nodige signalisatie zal door mevrouw Sanny Lenaerts wettelijk worden aangebracht zoals weergegeven op de schets in bijlage en na afloop van het evenement weer verwijderd worden.

Artikel 3: De organisator dient steeds 4 meter vrij te houden voor de doorgang van de voertuigen van de hulpdiensten.

Artikel 4: De inrichters zijn verantwoordelijk om het openbaar domein net en rein achter te laten na het evenement.

Artikel 5: Een afschrift van dit besluit zal worden overgemaakt aan de organisator, het hoofd operationele diensten politiezone Borgloon, het wijkteam Alken, de ambulancedienst Ambi-Care, de brandweercommandant en de technische dienst van de gemeente.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Verkeersregeling buurtfeest Parkstraat 14 augustus 2021

 

Besluit

Artikel 1: Van zaterdag 14 augustus 2021 om 15u tot zondag 15 augustus 2021 om 12u wordt een gedeelte van de Parkstraat, tussen de Molenstraat en de Acacialaan, afgesloten voor het verkeer.

Artikel 2: Het verkeer wordt omgeleid.

Artikel 3: De nodige signalisatie dient door de aanvragers wettelijk te worden aangebracht, geplaatst volgens de schets in bijlage, en na afloop van het evenement dient deze onmiddellijk verwijderd te worden.

Artikel 4: De borden parkeerverbod dienen uiterlijk 24 uren voor het ingaan va de verkeersregeling geplaatst te worden.

Artikel 5: De organisator dient steeds 4 meter vrij te houden voor de doorgang van de voertuigen van de hulpdiensten.

Artikel 6: De organisator is verantwoordelijk om het openbaar domein net en rein achter te laten na het evenement.

Artikel 7: Een afschrift van dit besluit zal worden overgemaakt aan de organisator, het hoofd operationele diensten politiezone kanton Borgloon, het wijkteam Alken, de ambulancedienst Ambi-Care, de brandweercommandant en de technische dienst van de gemeente.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Atletiekmeeting 9 en 10 juli - event scan

 

Besluit

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Verslag projectgroep Alken Valley 2030 vergadering 30/06/2021

 

Besluit

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Aanvraag toelating en toelage voor buurtfeest Tulpenlaan op 14 augustus '21

 

Besluit

Artikel 1 : Het college van burgemeester en schepenen verleent goedkeuring aan de inwoners van de Tulpenlaan om op zaterdag 14 augustus 2021 een buurtfeest  te organiseren. In het kader van het reglement buurt– en straatactiviteiten wordt een toelage toegekend aan het buurtfeest. De toelage kan betaald worden van actie MJP001327. Het bedrag van 250 euro zal gestort worden na het indienen van bewijsmateriaal zoals voorgeschreven in kader van het reglement buurt -en straatactiviteiten. Tevens dient het buurtfeest zich te houden aan de maatregelen inzake corona die opgelegd werden door de Nationale Veiligheidsraad en op het moment van het buurtfeest van toepassing zijn.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Buurtfeest Moggeweide 21 augustus 2021

 

Besluit

Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen verleent goedkeuring aan de inwoners van de Moggeweide om op zaterdag 21 augustus 2021 een buurtfeest te organiseren. In het kader van het reglement buurt– en straatactiviteiten wordt een toelage toegekend aan het buurtfeest. De toelage kan betaald worden van actie MJP001327. Het bedrag van 250 euro zal gestort worden na het indienen van bewijsmateriaal zoals voorgeschreven in kader van het reglement buurt -en straatactiviteiten.

Er wordt ook goedkeuring verleend voor het opmaken van een verkeersregeling met name afsluiten van de straat van 21 augustus '21 om 09u .tot en met 22 augustus '21 om 13u.

Tevens dient het buurtfeest zich te houden aan de maatregelen inzake corona die opgelegd werden door de Nationale Veiligheidsraad en op het moment van het buurtfeest van toepassing zijn.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Advies omgevingsvergunning P19 - Uitbreiding tanken lokaal met 3 fermentatie tanks (biertanks) - dhr Meurrens Bart namens Alken-Maes NV gevestigd te Blarenberglaan 3C bus 2 te 2800 Mechelen

 

Besluit

BIJGEVOLG BESLIST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN IN DE ZITTING VAN 07/07/2021 HET VOLGENDE:

 

Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen geeft gunstig advies voor de uitbreiding van het tankenlokaal met 3 tanks van de bestaande omgevingsvergunning.

Artikel 2: Een afschrift van dit besluit zal worden overgemaakt aan de Provincie Limburg via het omgevingsloket.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Melding zorgwonen M110 - mevrouw Rita Geladé wonende te Grootstraat 162A te 3570 Alken. Het betreft een aanvraag over: het inrichten van een zorgunit binnen de woning. De aanvraag heeft betrekking op een terrein, gelegen Grootstraat 162A, kadastraal bekend: (afd. 2) sectie E 6 V.

 

Besluit

BIJGEVOLG BESLIST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN IN DE ZITTING VAN 07/07/2021 HET VOLGENDE:

 

Artikel 1. Er wordt akte genomen van de melding voor zorgwonen ingediend door mevrouw Rita Geladé wonende te Grootstraat 162A te 3570 Alken voor de in het meldingsdossier opgenomen stedenbouwkundige handelingen.

 

Artikel 2. De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.

 

Beëindigen van de zorgsituatie

Het beëindigen van de zorgsituatie, vermeld in artikel 4.1.1, 18°, d), is eveneens meldingsplichtig. Indien een bestaande zorgwoning, na het beëindigen van de zorgsituatie, aangewend zal worden voor de huisvesting van meerdere gezinnen of alleenstaanden, is daartoe een voorafgaande omgevingsvergunning voor het opsplitsen van een woning vereist.
 

Uitvoerbaarheid

U mag het project uitvoeren of exploiteren de dag na de datum van de betekening van de meldingsakte.

 

Aanplakking

U moet de meldingsakte bekend maken door de aanplakking van een affiche op de plaats waar het voorwerp van de melding uitgevoerd zal worden conform artikel 139 BVR OVG.

 

De aanplakking gebeurt conform artikel 59 BVR OVG waarbij de vergunningsaanvrager gelezen moet worden als de persoon die de melding verricht. Het opschrift van de aan te plakken affiche luidt : "BEKENDMAKING MELDINGSAKTE".

 

Verval

De meldingsakte vervalt van rechtswege in elk van de volgende gevallen:

1° als de verwezenlijking van de gemelde stedenbouwkundige handelingen niet wordt gestart binnen de twee jaar na het verlenen van de meldingsakte;

2° als het uitvoeren van de gemelde stedenbouwkundige handelingen meer dan drie opeenvolgende jaren wordt onderbroken;

3° als de gemelde gebouwen niet winddicht zijn binnen drie jaar na de aanvang van de gemelde stedenbouwkundige handelingen;

4° als de exploitatie van de gemelde activiteit of inrichting niet binnen vijf jaar na het verlenen van de meldingsakte aanvangt.

 

De meldingsakte voor de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit vervalt van rechtswege in elk van de volgende gevallen:

1° als de exploitatie van de gemelde activiteit of inrichting meer dan vijf opeenvolgende jaren wordt onderbroken;

2° als de ingedeelde inrichting vernield is wegens brand of ontploffing veroorzaakt ten gevolge van de exploitatie;

3° als de exploitatie op vrijwillige basis volledig en definitief wordt stopgezet overeenkomstig de voorwaarden en de regels, vermeld in het decreet van 9 maart 2001 tot regeling van de vrijwillige, volledige en definitieve stopzetting van de productie van alle dierlijke mest, afkomstig van een of meerdere diersoorten, en de uitvoeringsbesluiten ervan.

 

Beroepsmogelijkheid

U kan tegen deze beslissing een verzoekschrift tot schorsing en/of vernietiging indienen bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen op het volgende adres:

Raad voor Vergunningsbetwistingen

p/a Dienst van de Bestuursrechtscolleges

Koning Albert II-laan 35 bus 81

1030 Brussel

 

U doet dit op straffe van onontvankelijkheid per beveiligde zending (dit is per aangetekende brief of door neerlegging ter griffie) binnen een vervaltermijn van 45 dagen die ingaat de dag na de betekening van deze beslissing.

 

Het verzoekschrift wordt in vijfvoud ingediend, namelijk één origineel en vier afschriften (fotokopies of een digitale kopie). Gelijktijdig met de indiening van het verzoekschrift stuurt u een afschrift van het verzoekschrift ter informatie aan de verwerende partij (dit is de overheid die de beslissing genomen heeft).

 

U bent een rolrecht verschuldigd van:

-          200 euro bij het indienen van een verzoekschrift tot vernietiging;

-          100 euro bij het indienen van een verzoekschrift tot schorsing of tot schorsing wegens uiterst dringende noodzakelijkheid.

 

U betaalt het rolrecht binnen een termijn van 15 dagen, die ingaat de dag na deze van de betekening van het verzoek daartoe door de griffier van de Raad. Als het bedrag niet binnen de termijn van 15 dagen is gestort wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard. 

 

Meer info

De procedure voor de Raad van Vergunningsbetwistingen wordt geregeld in

-          het decreet van 4 april 2014 betreffende de organisatie en de rechtspleging van sommige Vlaamse bestuursrechtscolleges,

-          het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning

-          het besluit van de Vlaamse Regering van 16 mei 2014 houdende de rechtspleging voor sommige Vlaamse Bestuursrechtscolleges.

-          Meer info vindt u op de website van de Raad voor Vergunningsbetwistingen. (http://www.dbrc.be/vergunningsbetwistingen)

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Omgevingsvergunning 454 - mevrouw Vos Veerle wonende te Snoekstraat 11 te 3570 Alken. Het betreft een aanvraag over: het bouwen van een éénsgezinswoning, een vrijstaande paardenstal, het aanleggen van een zwembad en het gedeeltelijk verplaatsen van een gemeenteweg namelijk sentier nr. 144. De aanvraag heeft betrekking op een terrein, gelegen Snoekstraat zn., kadastraal bekend: (afd. 2) Sectie F nrs. 562H, 560B en 557B

 

Besluit

BIJGEVOLG BESLIST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN IN DE ZITTING VAN 07/07/2021 HET VOLGENDE:

 

1. De aanvraag ingediend door mevrouw Veerle Vos wonende te Snoekstraat 11 te 3570, het bouwen van een ééngezinswoning, het aanleggen van een zwembad en het gedeeltelijk verplaatsen van een gemeenteweg namelijk sentier nr. 144 gelegen Snoekstraat zn., kadastraal bekend: (afd. 2) Sectie F nrs. 562H, 560B en 557B te vergunnen.

 

2. Er worden volgende voorwaarden en/of lasten opgelegd:

          Het besluit van de gemeenteraad van 24 juni 2021 en de hierin opgelegde voorwaarden dienen strikt nageleefd te worden, zijnde:

          De verplaatsing van de sentier dient uitgevoerd te worden door en op kosten van de aanvrager van de OMV, en dit voorafgaand aan het aanvatten van de bouwwerken;

          De aanvrager dient de gemeente Alken dienst Woon-en Leefomgeving in kennis te stellen als de verplaatsing van de sentier uitgevoerd is.

          De aanleg van de sentier dient te gebeuren met Benor gekeurd betonpuin (grote beneden + kleine van 0,4 cm bovenaan);

          De meerwaarde zal via factuur aangerekend worden na goedkeuring van de verplaatsing van de sentier op gemeenteraad, en dient betaald te zijn voorafgaand aan het aanvatten van de bouwwerken;

          Het advies van Fluvius d.d. 23.04.2021 met ref. 0000287698 dient strikt nageleefd te worden.

          Het advies van het agentschap Wegen en Verkeer d.d. 27.04.2021 met ref. AV/719/2021/00208 dient strikt nageleefd te worden.

          Het niveau van het maaiveld dient op min. 1m van de perceelsgrenzen op gelijke hoogte te komen met de aanpalende percelen en er dienen voldoende maatregelen genomen te worden voor de opvang van het hemelwater op het eigen terrein.

          Alle verhardingen voor de realisatie van de paden, toegangen, inritten en parkeerplaatsen (inclusief bijbehorende fundering) dienen waterdoorlatend aangelegd te worden.

          Voor bronbemalingen moet voldaan worden aan de sectorale voorschriften voor subrubriek 53.2 van de indelingslijst van Vlarem I (art. 5.53.6.1.1 van Vlarem II); met betrekking tot de lozing van het bemalingswater wordt verwezen naar Vlarem II art. 6.2.2.1.2 § 5.

          De lozing van het bemalingswater dient te gebeuren overeenkomstig art. 6.2.2.1.2 § 5 van Vlarem II.

          De reglementeringen inzake bronbemaling/droogzuiging bij bouwwerken dient strikt na te worden geleefd. Indien er een bronbemaling/droogzuiging geplaatst wordt voor aanvang van de bouwwerken dient men een melding te doen bij de milieudienst van de gemeente Alken. Let op!  Bij de plaatsing van een bronbemaling/droogzuiging mag het opgepompte water nooit worden geloosd binnen/over het openbaar wegdomein!

 

3. De aanvraag ingediend door mevrouw Veerle Vos wonende te Snoekstraat 11 te 3570, de realisatie van de paardenstalling en mestkuil, gelegen Snoekstraat zn., kadastraal bekend: (afd. 2) Sectie F nrs. 562H, 560B en 557B te weigeren

 

Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, nodig als uitvoering van andere regelgevingen.

 

Verval van de omgevingsvergunning – uittreksel uit het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning

Artikel 99. § 1. De omgevingsvergunning vervalt van rechtswege in elk van de volgende gevallen:

1° als de verwezenlijking van de vergunde stedenbouwkundige handelingen niet wordt gestart binnen de twee jaar na het verlenen van de definitieve omgevingsvergunning;

2° als het uitvoeren van de vergunde stedenbouwkundige handelingen meer dan drie opeenvolgende jaren wordt onderbroken;

3° als de vergunde gebouwen niet winddicht zijn binnen drie jaar na de aanvang van de vergunde stedenbouwkundige handelingen;

4° als de exploitatie van de vergunde activiteit of inrichting niet binnen vijf jaar na het verlenen van de definitieve omgevingsvergunning aanvangt.

 

Als de omgevingsvergunning uitdrukkelijk melding maakt van de verschillende fasen van het bouwproject, worden de termijnen van twee of drie jaar, vermeld in het eerste lid, gerekend per fase. Voor de tweede fase en de volgende fasen worden de termijnen van verval bijgevolg gerekend vanaf de aanvangsdatum van de fase in kwestie.

 

§ 2. De omgevingsvergunning voor de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit vervalt van rechtswege in elk van de volgende gevallen:

1° als de exploitatie van de vergunde activiteit of inrichting meer dan vijf opeenvolgende jaren wordt onderbroken;

2° als de ingedeelde inrichting vernield is wegens brand of ontploffing veroorzaakt ten gevolge van de exploitatie;

3° als de exploitatie op vrijwillige basis volledig en definitief wordt stopgezet overeenkomstig de voorwaarden en de regels, vermeld in het decreet van 9 maart 2001 tot regeling van de vrijwillige, volledige en definitieve stopzetting van de productie van alle dierlijke mest, afkomstig van een of meerdere diersoorten, en de uitvoeringsbesluiten ervan. De Vlaamse Regering kan nadere regels bepalen voor de inkennisstelling van de stopzetting.

 

§ 3. Als de gevallen, vermeld in paragraaf 1, betrekking hebben op een gedeelte van het bouwproject, vervalt de omgevingsvergunning alleen voor het niet-afgewerkte gedeelte van een bouwproject. Een gedeelte is eerst afgewerkt als het, in voorkomend geval na de sloping van de niet-afgewerkte gedeelten, kan worden beschouwd als een afzonderlijke constructie die voldoet aan de bouwfysische vereisten.

 

Als de gevallen, vermeld in paragraaf 1 of 2, alleen betrekking hebben op een gedeelte van de exploitatie van de ingedeelde inrichting of activiteit, vervalt de omgevingsvergunning alleen voor dat gedeelte.

 

Artikel 100. De omgevingsvergunning blijft onverkort geldig als de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit van een project door een wijziging van de indelingslijst van klasse 1 naar klasse 2 overgaat of omgekeerd.

 

In geval de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit van een project door een wijziging van de indelingslijst van klasse 1 of 2 naar klasse 3 overgaat, geldt de vergunning als aktename en blijven de bijzondere voorwaarden gelden.

 

Artikel 101. De termijnen van twee, drie of vijf jaar, vermeld in artikel 99, worden geschorst zolang een beroep tot vernietiging van de omgevingsvergunning aanhangig is bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen, overeenkomstig hoofdstuk 9 behoudens indien de vergunde handelingen in strijd zijn met een vóór de definitieve uitspraak van de Raad van kracht geworden ruimtelijk uitvoeringsplan. In dat laatste geval blijft het eventuele recht op planschadevergoeding desalniettemin behouden. 

 

De termijnen van twee of drie jaar, vermeld in artikel 99, worden geschorst tijdens het uitvoeren van de archeologische opgraving, omschreven in de bekrachtigde archeologienota overeenkomstig artikel 5.4.8 van het Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013 en in de bekrachtigde nota overeenkomstig artikel 5.4.16 van het Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013, met een maximumtermijn van een jaar vanaf de aanvangsdatum van de archeologische opgraving. 

 

De termijnen van twee of drie jaar, vermeld in artikel 99, worden geschorst tijdens het uitvoeren van de bodemsaneringswerken van een bodemsaneringsproject waarvoor de OVAM overeenkomstig artikel 50, § 1, van het Bodemdecreet van 27 oktober 2006 een conformiteitsattest heeft afgeleverd, met een maximumtermijn van drie jaar vanaf de aanvangsdatum van de bodemsaneringswerken. 

 

De termijnen van twee of drie jaar, vermeld in artikel 99, worden geschorst zolang een bekrachtigd stakingsbevel, zoals vermeld in titel VI, niet wordt ingetrokken, hetzij niet wordt opgeheven bij een in kracht van gewijsde gegane beslissing. De schorsing eindigt van rechtswege wanneer geen opheffing van het stakingsbevel wordt gevorderd of geen intrekking wordt gedaan binnen een termijn van twee jaar vanaf de bekrachtiging van het stakingsbevel.

 

Beroepsmogelijkheden – uittreksel uit het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning

 

Artikel 52. De Vlaamse Regering is bevoegd in laatste administratieve aanleg voor beroepen tegen uitdrukkelijke of stilzwijgende beslissingen van de deputatie in eerste administratieve aanleg.

 

De deputatie is voor haar ambtsgebied bevoegd in laatste administratieve aanleg voor beroepen tegen uitdrukkelijke of stilzwijgende beslissingen van het college van burgemeester en schepenen in eerste administratieve aanleg.

 

Artikel 53. Het beroep kan worden ingesteld door:

1° de vergunningsaanvrager, de vergunninghouder of de exploitant;

2° het betrokken publiek;

3° de leidend ambtenaar van de adviesinstanties of bij zijn afwezigheid zijn gemachtigde als de adviesinstantie tijdig advies heeft verstrekt of als aan hem ten onrechte niet om advies werd verzocht;

4° het college van burgemeester en schepenen als het tijdig advies heeft verstrekt of als het ten onrechte niet om advies werd verzocht;

5° de leidend ambtenaar van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie of bij zijn afwezigheid zijn gemachtigde;

6° de leidend ambtenaar van het Departement Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed of bij zijn afwezigheid zijn gemachtigde.

 

Artikel 54. Het beroep wordt op straffe van onontvankelijkheid ingesteld binnen een termijn van dertig dagen die ingaat:

1° de dag na de datum van de betekening van de bestreden beslissing voor die personen of instanties aan wie de beslissing betekend wordt;

2° de dag na het verstrijken van de beslissingstermijn als de omgevingsvergunning in eerste administratieve aanleg stilzwijgend geweigerd wordt;

3° de dag na de eerste dag van de aanplakking van de bestreden beslissing in de overige gevallen.

 

Artikel 55. Het beroep schorst de uitvoering van de bestreden beslissing tot de dag na de datum van de betekening van de beslissing in laatste administratieve aanleg.

 

In afwijking van het eerste lid werkt het beroep niet schorsend ten aanzien van:

1° de vergunning voor de verdere exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit waarvoor ten minste twaalf maanden voor de einddatum van de omgevingsvergunning een vergunningsaanvraag is ingediend;

2° de vergunning voor de exploitatie na een proefperiode als vermeld in artikel 69;

3° de vergunning voor de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit die vergunningsplichtig is geworden door aanvulling of wijziging van de indelingslijst.

 

Artikel 56. Het beroep wordt op straffe van onontvankelijkheid per beveiligde zending ingesteld bij de bevoegde overheid, vermeld in artikel 52.

 

Degene die het beroep instelt, bezorgt op straffe van onontvankelijkheid gelijktijdig en per beveiligde zending een afschrift van het beroepschrift aan:

1° de vergunningsaanvrager behalve als hij zelf het beroep instelt;

2° de deputatie als die in eerste administratieve aanleg de beslissing heeft genomen;

3° het college van burgemeester en schepenen behalve als het zelf het beroep instelt.

 

De Vlaamse Regering bepaalt de bewijsstukken die bij het beroep moeten worden gevoegd opdat het op ontvankelijke wijze wordt ingesteld.

 

Artikel 57. De bevoegde overheid, vermeld in artikel 52, of de door haar gemachtigde ambtenaar onderzoekt het beroep op zijn ontvankelijkheid en volledigheid.

 

Als niet alle stukken als vermeld in artikel 56, derde lid, bij het beroep zijn gevoegd, kan de bevoegde overheid of de door haar gemachtigde ambtenaar de beroepsindiener per beveiligde zending vragen om binnen een termijn van veertien dagen die ingaat de dag na de verzending van het vervolledigingsverzoek, de ontbrekende gegevens of documenten aan het beroep toe te voegen.

 

Als de beroepsindiener nalaat de ontbrekende gegevens of documenten binnen de termijn, vermeld in het tweede lid, aan het beroep toe te voegen, wordt het beroep als onvolledig beschouwd.

 

Beroepsmogelijkheden – regeling van het besluit van de Vlaamse Regering decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning

 

Het beroepschrift bevat op straffe van onontvankelijkheid:

1° de naam, de hoedanigheid en het adres van de beroepsindiener;

2° de identificatie van de bestreden beslissing en van het onroerend goed, de inrichting of exploitatie die het voorwerp uitmaakt van die beslissing;

3° als het beroep wordt ingesteld door een lid van het betrokken publiek:

a) een omschrijving van de gevolgen die hij ingevolge de bestreden beslissing ondervindt of waarschijnlijk ondervindt;

b) het belang dat hij heeft bij de besluitvorming over de afgifte of bijstelling van een omgevingsvergunning of van vergunningsvoorwaarden;

4° de redenen waarom het beroep wordt ingesteld.

 

Het beroepsdossier bevat de volgende bewijsstukken:

1° in voorkomend geval, een bewijs van betaling van de dossiertaks;

2° de overtuigingsstukken die de beroepsindiener nodig acht;

3° in voorkomend geval, een inventaris van de overtuigingsstukken, vermeld in punt 2°.

 

Als de bewijsstukken, vermeld in het tweede lid, ontbreken, kan hieraan verholpen worden overeenkomstig artikel 57, tweede lid, van het decreet van 25 april 2014.

 

Het beroepsdossier wordt ingediend met een analoge of een digitale zending.

 

Het bevoegde bestuur kan bij de beroepsindiener, de vergunningsaanvrager of de overheid die in eerste administratieve aanleg bevoegd is, alle beschikbare informatie en documenten opvragen die nuttig zijn voor het dossier.

 

De beroepsindiener geeft, op straffe van verval, uitdrukkelijk in zijn beroepschrift aan of hij gehoord wil worden.

 

Als de vergunningsaanvrager gehoord wil worden, brengt hij het bevoegde bestuur daarvan uitdrukkelijk op de hoogte met een beveiligde zending uiterlijk vijftien dagen nadat hij een afschrift van het beroepschrift als vermeld in artikel 56 van het decreet van 25 april 2014, heeft ontvangen, op voorwaarde dat hij niet de beroepsindiener is.

 

Mededeling

 

Deze gegevens kunnen worden opgeslagen in een of meer bestanden. Die bestanden kunnen zich bevinden bij de gemeente, waar u de aanvraag hebt ingediend, bij de provincie, en ook bij de Vlaamse administratie, bevoegd voor de omgevingsvergunning. Ze worden gebruikt voor de behandeling van uw dossier. Ze kunnen ook gebruikt worden voor het opmaken van statistieken en voor wetenschappelijke doeleinden. U hebt het recht om uw gegevens in deze bestanden in te kijken en zo nodig de verbetering ervan aan te vragen.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Omgevingsvergunning 496 - Peter Scevenels wonende te Rond Punt 27 te 3570 Alken. Het betreft een aanvraag over: het plaatsen van een gevelbepleistering. De aanvraag heeft betrekking op een terrein, gelegen Rond Punt 27, kadastraal bekend: (afd. 1) sectie I 361 H.

 

Besluit

BIJGEVOLG BESLIST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN IN DE ZITTING VAN 07/07/2021 HET VOLGENDE:

 

1. De aanvraag ingediend door Peter Scevenels wonende te Rond Punt 27 te 3570 Alken, plaatsen van een gevelbepleistering, gelegen Rond Punt 27, kadastraal bekend: (afd. 1) sectie I 361 H te vergunnen.

 

2. Er worden volgende voorwaarden en/of lasten opgelegd:

- Indien er innames van het openbaar domein gebeuren tijdens de realisatie van de bouwwerken dient er rekening gehouden te worden met het geldende gemeentelijk reglement/verordening inzake inname openbaar domein en dient er een aanvraag te worden gericht tot inname openbaar domein aan de gemeente Alken – college van burgemeester en schepenen

 

Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, nodig als uitvoering van andere regelgevingen.

 

Verval van de omgevingsvergunning – uittreksel uit het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning

 

Artikel 99. § 1. De omgevingsvergunning vervalt van rechtswege in elk van de volgende gevallen:

1° als de verwezenlijking van de vergunde stedenbouwkundige handelingen niet wordt gestart binnen de twee jaar na het verlenen van de definitieve omgevingsvergunning;

2° als het uitvoeren van de vergunde stedenbouwkundige handelingen meer dan drie opeenvolgende jaren wordt onderbroken;

3° als de vergunde gebouwen niet winddicht zijn binnen drie jaar na de aanvang van de vergunde stedenbouwkundige handelingen;

4° als de exploitatie van de vergunde activiteit of inrichting niet binnen vijf jaar na het verlenen van de definitieve omgevingsvergunning aanvangt.

 

Als de omgevingsvergunning uitdrukkelijk melding maakt van de verschillende fasen van het bouwproject, worden de termijnen van twee of drie jaar, vermeld in het eerste lid, gerekend per fase. Voor de tweede fase en de volgende fasen worden de termijnen van verval bijgevolg gerekend vanaf de aanvangsdatum van de fase in kwestie.

 

§ 2. De omgevingsvergunning voor de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit vervalt van rechtswege in elk van de volgende gevallen:

1° als de exploitatie van de vergunde activiteit of inrichting meer dan vijf opeenvolgende jaren wordt onderbroken;

2° als de ingedeelde inrichting vernield is wegens brand of ontploffing veroorzaakt ten gevolge van de exploitatie;

3° als de exploitatie op vrijwillige basis volledig en definitief wordt stopgezet overeenkomstig de voorwaarden en de regels, vermeld in het decreet van 9 maart 2001 tot regeling van de vrijwillige, volledige en definitieve stopzetting van de productie van alle dierlijke mest, afkomstig van een of meerdere diersoorten, en de uitvoeringsbesluiten ervan. De Vlaamse Regering kan nadere regels bepalen voor de inkennisstelling van de stopzetting.

 

§ 3. Als de gevallen, vermeld in paragraaf 1, betrekking hebben op een gedeelte van het bouwproject, vervalt de omgevingsvergunning alleen voor het niet-afgewerkte gedeelte van een bouwproject. Een gedeelte is eerst afgewerkt als het, in voorkomend geval na de sloping van de niet-afgewerkte gedeelten, kan worden beschouwd als een afzonderlijke constructie die voldoet aan de bouwfysische vereisten.

 

Als de gevallen, vermeld in paragraaf 1 of 2, alleen betrekking hebben op een gedeelte van de exploitatie van de ingedeelde inrichting of activiteit, vervalt de omgevingsvergunning alleen voor dat gedeelte.

 

Artikel 100. De omgevingsvergunning blijft onverkort geldig als de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit van een project door een wijziging van de indelingslijst van klasse 1 naar klasse 2 overgaat of omgekeerd.

 

In geval de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit van een project door een wijziging van de indelingslijst van klasse 1 of 2 naar klasse 3 overgaat, geldt de vergunning als aktename en blijven de bijzondere voorwaarden gelden.

 

Artikel 101. De termijnen van twee, drie of vijf jaar, vermeld in artikel 99, worden geschorst zolang een beroep tot vernietiging van de omgevingsvergunning aanhangig is bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen, overeenkomstig hoofdstuk 9 behoudens indien de vergunde handelingen in strijd zijn met een vóór de definitieve uitspraak van de Raad van kracht geworden ruimtelijk uitvoeringsplan. In dat laatste geval blijft het eventuele recht op planschadevergoeding desalniettemin behouden. 

 

De termijnen van twee of drie jaar, vermeld in artikel 99, worden geschorst tijdens het uitvoeren van de archeologische opgraving, omschreven in de bekrachtigde archeologienota overeenkomstig artikel 5.4.8 van het Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013 en in de bekrachtigde nota overeenkomstig artikel 5.4.16 van het Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013, met een maximumtermijn van een jaar vanaf de aanvangsdatum van de archeologische opgraving. 

 

De termijnen van twee of drie jaar, vermeld in artikel 99, worden geschorst tijdens het uitvoeren van de bodemsaneringswerken van een bodemsaneringsproject waarvoor de OVAM overeenkomstig artikel 50, § 1, van het Bodemdecreet van 27 oktober 2006 een conformiteitsattest heeft afgeleverd, met een maximumtermijn van drie jaar vanaf de aanvangsdatum van de bodemsaneringswerken. 

 

De termijnen van twee of drie jaar, vermeld in artikel 99, worden geschorst zolang een bekrachtigd stakingsbevel, zoals vermeld in titel VI, niet wordt ingetrokken, hetzij niet wordt opgeheven bij een in kracht van gewijsde gegane beslissing. De schorsing eindigt van rechtswege wanneer geen opheffing van het stakingsbevel wordt gevorderd of geen intrekking wordt gedaan binnen een termijn van twee jaar vanaf de bekrachtiging van het stakingsbevel.

 

Beroepsmogelijkheden – uittreksel uit het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning

 

Artikel 52. De Vlaamse Regering is bevoegd in laatste administratieve aanleg voor beroepen tegen uitdrukkelijke of stilzwijgende beslissingen van de deputatie in eerste administratieve aanleg.

 

De deputatie is voor haar ambtsgebied bevoegd in laatste administratieve aanleg voor beroepen tegen uitdrukkelijke of stilzwijgende beslissingen van het college van burgemeester en schepenen in eerste administratieve aanleg.

Artikel 53. Het beroep kan worden ingesteld door:

1° de vergunningsaanvrager, de vergunninghouder of de exploitant;

2° het betrokken publiek;

3° de leidend ambtenaar van de adviesinstanties of bij zijn afwezigheid zijn gemachtigde als de adviesinstantie tijdig advies heeft verstrekt of als aan hem ten onrechte niet om advies werd verzocht;

4° het college van burgemeester en schepenen als het tijdig advies heeft verstrekt of als het ten onrechte niet om advies werd verzocht;

5° de leidend ambtenaar van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie of bij zijn afwezigheid zijn gemachtigde;

6° de leidend ambtenaar van het Departement Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed of bij zijn afwezigheid zijn gemachtigde.

 

Artikel 54. Het beroep wordt op straffe van onontvankelijkheid ingesteld binnen een termijn van dertig dagen die ingaat:

1° de dag na de datum van de betekening van de bestreden beslissing voor die personen of instanties aan wie de beslissing betekend wordt;

2° de dag na het verstrijken van de beslissingstermijn als de omgevingsvergunning in eerste administratieve aanleg stilzwijgend geweigerd wordt;

3° de dag na de eerste dag van de aanplakking van de bestreden beslissing in de overige gevallen.

 

Artikel 55. Het beroep schorst de uitvoering van de bestreden beslissing tot de dag na de datum van de betekening van de beslissing in laatste administratieve aanleg.

 

In afwijking van het eerste lid werkt het beroep niet schorsend ten aanzien van:

1° de vergunning voor de verdere exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit waarvoor ten minste twaalf maanden voor de einddatum van de omgevingsvergunning een vergunningsaanvraag is ingediend;

2° de vergunning voor de exploitatie na een proefperiode als vermeld in artikel 69;

3° de vergunning voor de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit die vergunningsplichtig is geworden door aanvulling of wijziging van de indelingslijst.

 

Artikel 56. Het beroep wordt op straffe van onontvankelijkheid per beveiligde zending ingesteld bij de bevoegde overheid, vermeld in artikel 52.

 

Degene die het beroep instelt, bezorgt op straffe van onontvankelijkheid gelijktijdig en per beveiligde zending een afschrift van het beroepschrift aan:

1° de vergunningsaanvrager behalve als hij zelf het beroep instelt;

2° de deputatie als die in eerste administratieve aanleg de beslissing heeft genomen;

3° het college van burgemeester en schepenen behalve als het zelf het beroep instelt.

 

De Vlaamse Regering bepaalt de bewijsstukken die bij het beroep moeten worden gevoegd opdat het op ontvankelijke wijze wordt ingesteld.

 

Artikel 57. De bevoegde overheid, vermeld in artikel 52, of de door haar gemachtigde ambtenaar onderzoekt het beroep op zijn ontvankelijkheid en volledigheid.

 

Als niet alle stukken als vermeld in artikel 56, derde lid, bij het beroep zijn gevoegd, kan de bevoegde overheid of de door haar gemachtigde ambtenaar de beroepsindiener per beveiligde zending vragen om binnen een termijn van veertien dagen die ingaat de dag na de verzending van het vervolledigingsverzoek, de ontbrekende gegevens of documenten aan het beroep toe te voegen.

 

Als de beroepsindiener nalaat de ontbrekende gegevens of documenten binnen de termijn, vermeld in het tweede lid, aan het beroep toe te voegen, wordt het beroep als onvolledig beschouwd.

 

Beroepsmogelijkheden – regeling van het besluit van de Vlaamse Regering decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning

 

Het beroepschrift bevat op straffe van onontvankelijkheid:

1° de naam, de hoedanigheid en het adres van de beroepsindiener;

2° de identificatie van de bestreden beslissing en van het onroerend goed, de inrichting of exploitatie die het voorwerp uitmaakt van die beslissing;

3° als het beroep wordt ingesteld door een lid van het betrokken publiek:

a) een omschrijving van de gevolgen die hij ingevolge de bestreden beslissing ondervindt of waarschijnlijk ondervindt;

b) het belang dat hij heeft bij de besluitvorming over de afgifte of bijstelling van een omgevingsvergunning of van vergunningsvoorwaarden;

4° de redenen waarom het beroep wordt ingesteld.

 

Het beroepsdossier bevat de volgende bewijsstukken:

1° in voorkomend geval, een bewijs van betaling van de dossiertaks;

2° de overtuigingsstukken die de beroepsindiener nodig acht;

3° in voorkomend geval, een inventaris van de overtuigingsstukken, vermeld in punt 2°.

 

Als de bewijsstukken, vermeld in het tweede lid, ontbreken, kan hieraan verholpen worden overeenkomstig artikel 57, tweede lid, van het decreet van 25 april 2014.

 

Het beroepsdossier wordt ingediend met een analoge of een digitale zending.

 

Het bevoegde bestuur kan bij de beroepsindiener, de vergunningsaanvrager of de overheid die in eerste administratieve aanleg bevoegd is, alle beschikbare informatie en documenten opvragen die nuttig zijn voor het dossier.

 

De beroepsindiener geeft, op straffe van verval, uitdrukkelijk in zijn beroepschrift aan of hij gehoord wil worden.

 

Als de vergunningsaanvrager gehoord wil worden, brengt hij het bevoegde bestuur daarvan uitdrukkelijk op de hoogte met een beveiligde zending uiterlijk vijftien dagen nadat hij een afschrift van het beroepschrift als vermeld in artikel 56 van het decreet van 25 april 2014, heeft ontvangen, op voorwaarde dat hij niet de beroepsindiener is.

 

Mededeling

 

Deze gegevens kunnen worden opgeslagen in een of meer bestanden. Die bestanden kunnen zich bevinden bij de gemeente, waar u de aanvraag hebt ingediend, bij de provincie, en ook bij de Vlaamse administratie, bevoegd voor de omgevingsvergunning. Ze worden gebruikt voor de behandeling van uw dossier. Ze kunnen ook gebruikt worden voor het opmaken van statistieken en voor wetenschappelijke doeleinden. U hebt het recht om uw gegevens in deze bestanden in te kijken en zo nodig de verbetering ervan aan te vragen.

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

399 Zakenkantoor Castermans - Beslissing deputatie

 

Besluit

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Overzicht punten

Zitting van 07 07 2021

 

Initieel onderzoek bodemvervuiling PFOS en PFAS

 

Besluit

Artikel 1: Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het initieel onderzoek naar verontreiniging met PFOS en PFAS en deelt mee aan de Vlaamse Regering:

          Uiterlijk 1 juli: eenmalige industriële brand in de Nijverheidsstraat 5 op 4 maart 1982 (reeds gebeurd op 1 juli 2021 per mail)

          Uiterlijk  15 juli: het potentieel risico op verontreiniging met PFOS / PFAS op percelen:

          Afd. 2 sectie C nr. 137 M, 137 N, 137 P en 137 R, Kolmenstraat (1244/1246)

          Afd. 2 sectie C nr. F411 M, 412 L, Stasveldstraat (8/10)

Op basis van de huidige informatie, is het voorlopig niet aangewezen om ‘no regret’-maatregelen te nemen.

Artikel 2: De informatie wordt bezorgd aan de OVAM via het mailadres PFASinventarisatie@ovam.be

 

 

 

Publicatiedatum: 22/07/2021
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.