Gemeente Alken

Zitting van 29 april 2021

van 21:36 tot 22:15

 

Aanwezig: Patrick Martens, voorzitter; Marc Penxten, burgemeester; Cindy Vandormael, Ingrid Loix, Frank Vroonen, Peter Bollen en Pierrette Putzeys, schepenen; Alex Dubois, Jorg Stas, Dagmar Ottenbourgs, Carine Meyers, Michel Boussu, Danny Jeuris, Sabine Van de Sande, Igor Philtjens, Bart Jeuris, Filip Vanvinckenroye, André Vanhex, Hannah Billen, Kris Franssens en Ingrid Jacobs, raadsleden; Pascal Giesen, algemeen directeur;

 

Overzicht punten

Zitting van 29 04 2021

 

Video- en audioverslag gemeente- & OCMW-raad d.d. 29/04/2021

 

Besluit

Via volgende link kan de openbare zitting van de gemeente- en OCMW-raad d.d. 29 april 2021 bekeken worden:

https://youtu.be/VNqCG1ooz_4Video-en audioverslag gemeente- & OCMW-raad 29 april 2021

 

 

 

Publicatiedatum: 05/05/2021
Overzicht punten

Zitting van 29 04 2021

 

Verslag van de vorige zitting d.d. 25/03/2021

 

Besluit

eenparig

 

Artikel 1: De notulen en het zittingsverslag van de vorige zitting worden goedgekeurd.

 

 

 

Publicatiedatum: 05/05/2021
Overzicht punten

Zitting van 29 04 2021

 

Verlenging erkenningsaanvraag LOGO

 

Besluit

eenparig

 

Artikel 1: De OCMW-raad ondersteunt de erkenning van Logo regio Hasselt en Logo regio Genk voor de periode 2022-2027, ondertekent het erkenningsformulier en belast het diensthoofd van de thuisdiensten met de verdere opvolging hiervan.

 

Artikel 2: De OCMW-raad beslist dat gemeente Alken wel lidmaatschap wenst van de Algemene Vergadering van Logo Limburg vzw, en duidt het diensthoofd thuisdiensten aan als haar vertegenwoordiger.

 

 

 

Publicatiedatum: 05/05/2021
Overzicht punten

Zitting van 29 04 2021

 

Wijziging RPR-aanpassingen i.k.v. vaccinactie covid19

 

Besluit

eenparig

 

Artikel 1: artikel 284 van de rechtspositieregeling wordt aangevuld als volgt:

 

12° het toegediend krijgen van een vaccin ter bescherming tegen het coronavirus COVID-19

 tijd die nodig is voor de vaccinatie

 

 

In het geval van het toedienen van een vaccin dient het contractuele personeelslid zijn diensthoofd vooraf en zo spoedig mogelijk vanaf het moment dat het tijdstip hem/ haar bekend is, te verwittigen. De werkgever mag om een bewijs verzoeken. Dit bewijs kan zijn: ofwel de bevestiging van de afspraak ofwel indien de bevestiging geen tijdsstip bevat, de uitnodiging voor de vaccinatie. Uiteraard mag de werkgever deze gegevens enkel gebruiken met als doel het werk te kunnen organiseren en een correcte loonadministratie te voeren. Er mag in geen geval een kopie van het document genomen worden. De afwezigheid van de werknemer dient geregistreerd te worden als omstandigheidsverlof, zonder vermelding van de reden en zonder te registreren dat de werknemer gezondheidsproblemen heeft.

 

Artikel 2: artikel 315 bis wordt toegevoegd aan de rechtspositieregeling als volgt:

Het statutaire personeelslid krijgt dienstvrijstelling voor de tijd die nodig is voor de vaccinatie toegediend ter bescherming tegen het coronavirus COVID-19. Het statutaire personeelslid dient zijn diensthoofd vooraf en zo spoedig mogelijk vanaf het moment dat het tijdstip hem/ haar bekend is, te verwittigen. De werkgever mag om een bewijs verzoeken. Dit bewijs kan zijn: ofwel de bevestiging van de afspraak ofwel indien de bevestiging geen tijdsstip bevat, de uitnodiging voor de vaccinatie. Uiteraard mag de werkgever deze gegevens enkel gebruiken met als doel het werk te kunnen organiseren en een correcte loonadministratie te voeren. Er mag in geen geval een kopie van het document genomen worden. De afwezigheid van de werknemer wordt geregistreerd als dienstvrijstelling zonder vermelding van de reden en zonder te registreren dat de werknemer gezondheidsproblemen heeft.

 

Artikel 3: Bovenstaande wijzigingen gaan in op 9 april 2021 en treden buiten werking op 31 december 2021.

 

 

 

Publicatiedatum: 05/05/2021
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.